24 voordrachten voor Wetenschaps- en innovatieprijs 2023

Maar liefst 24 wetenschappelijke verenigingen hebben een onderzoek voorgedragen voor de Wetenschaps- en innovatieprijs 2023 van de Federatie Medisch Specialisten. Jelle Ruurda, chirurg en voorzitter raad Wetenschap en innovatie: ‘Stuk voor stuk zijn het mooie en relevante onderzoeken die het verdienen om in de schijnwerpers te staan. De jury gaat het nog moeilijk krijgen.’  

Elke twee jaar reikt de Federatie de Wetenschaps- en innovatieprijs uit om goed en relevant wetenschappelijk onderzoek door medisch specialisten een podium te geven. Dit jaar wordt de prijs toegekend aan een medisch specialist die zich onderscheidt op het gebied van innovatief onderzoek. Dat wil zeggen onderzoek dat is gericht op ontwikkeling van nieuwe diagnostiek of behandeling en/of op vernieuwing in de organisatie van zorg die aantoonbaar leidt tot verbetering van de zorg. De inzendingen worden beoordeeld door de vakjury onder leiding van ZonMw-voorzitter Arfan Ikram. In mei nomineert de jury de drie beste onderzoeken. De prijs wordt feestelijk uitgereikt op donderdag 22 juni. 

Voordrachten 

De wetenschappelijke verenigingen hebben uit de wetenschappelijke publicaties die zij hebben ontvangen, de volgende selectie gemaakt voor deelname aan de Wetenschaps- en innovatieprijs: 

Lees meer over de Wetenschaps- en innovatieprijs