Digitale leeromgeving

De digitale leeromgeving (DLO) is een online platform waar wetenschappelijke verenigingen, maar ook het Kennisinstituut en de Federatie digitaal onderwijs aanbieden. Inmiddels maken ruim 20 wetenschappelijke verenigingen gebruik van de DLO. De DLO wordt onder andere gebruikt voor landelijk onderwijs voor aios en voor bij- en nascholing van medisch specialisten. Daarnaast wordt door het Kennisinstituut gewerkt aan scholing voor richtlijncommissies en kennisproducten voor richtlijnimplementatie. 

Inloggen DLO

video-play-button

Het platform ondersteunt de kwaliteitsverbetering van het landelijk cursorisch onderwijs met verschillende blended leervormen zoals e-learnings, interactieve instructievideo’s, quizzen en casuïstiek in de vorm van escape rooms aan, vaak bedoeld als voorbereiding en reflectie op fysieke onderwijsmomenten. Daarnaast is het mogelijk om digitaal te toetsen via het platform RemindoToets dat de Federatie eveneens aan zo’n 20 wetenschappelijke verenigingen aanbiedt voor gebruik. Behaalde certificaten en cijfers uit de DLO en RemindoToest kunnen automatisch gekoppeld worden aan het persoonlijke portfolio in Reconcept en Vrest.

Meer weten over de DLO? Neem dan contact op via opleiding@demedischspecialist.nl.

Federatie aanbod e-learnings

Volg nu één van de gratis e-learnings aangeboden door de Federatie. Heb je al een account voor de DLO? Ga direct naar: dlo.demedischspecialist.nl en bekijk jouw persoonlijke aanbod onder het kopje: Vakoverstijgend.

Heb je nog geen account voor de DLO? Meld je dan eerst aan voor een van de onderstaande e-learnings. Na aanmelding duurt het op werkdagen 48 uur om je gratis account aan te maken.

  • E-learning: De kern van samen beslissen 

Wat is samen beslissen nu écht? En wat betekent het voor jou als zorgprofessional in je dagelijkse werkzaamheden? In deze e-learning staat het reflecteren aan de hand van realistische gespreksopnamen centraal. Er worden 5 modules aangeboden onderverdeeld in microlearnings van elk 15 minuten. De e-learningmodules zijn geschikt voor medisch specialisten, opleiders en aios en zijn in totaal voor 5,75 punten door ABAN geaccrediteerd. De e-learning is interprofessioneel ingestoken en daarom ook geschikt voor bijvoorbeeld geneeskundestudenten, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Lees verder over de inhoud van de e-learning op de themapagina Samen beslissen. Of meld je direct aan.

Leslokaal
  • E-learning: Integrale zorg

Wist je dat lichamelijke en psychische klachten vaak samen voorkomen en dat ze elkaar negatief beïnvloeden? Heb jij weleens meegemaakt dat lichamelijke klachten van een patiënt onterecht worden toegeschreven aan een psychische aandoening, of andersom? Deze e-learning richt zich op de ontwikkeling van basiskennis en -vaardigheden die direct toepasbaar zijn in een interprofessionele setting op de werkvloer. Geschikt voor iedere aios (en medisch specialist) die de patiënt wil benaderen vanuit een integrale aanpak en verder durft te kijken dan het eigen specialisme voor het leveren van de best mogelijke patiëntenzorg. Lees verder over de inhoud van de e-learning op de themapagina Integrale zorg of meld je direct aan.

  • E-learning Langdurige klachten na COVID-19

Een e-learning voor zorgverleners over de richtlijn Langdurige klachten na COVID-19 ontwikkeld door het Kennisinstituut van de Federatie in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap en Longalliantie Nederland. Deze e-learning is door ABAN geaccrediteerd met 2 punten. Meer informatie over deze e-learning? Lees verder of meld je direct aan.

  • De online Verandercoach

Een nieuwe werkwijze implementeren op de werkvloer. De begeleiding van de opleiding anders organiseren. Samenwerken met verschillende zorgprofessionals binnen en buiten het ziekenhuis. Hoe pak je dit aan? Waar begin je? Ter ondersteuning van het tot stand komen een van structurele en praktische veranderaanpak binnen het medisch-specialistische domein is er de Verandercoach. 

Start de Verandercoach en log in met de onderstaande gegevens
Gebruikersnaam: verandercoach
Wachtwoord: Federatie2025

Of volg een van de betaalde e-learnings, beschikbaar via de DLO:

  • Leefstijlinterventies in de praktijk

Wil je meer weten over leefstijlinterventies en wil je die de volgende dag direct in praktijk kunnen brengen? Doe dan mee aan de online cursus Leefstijlinterventies in de praktijk van de Federatie Medisch Specialisten en E-Infuse. Gedurende vier weken krijg je inzicht in preventie, leefstijl en leefomgeving. Daarnaast leer je om interventies toe te passen die een positief effect kunnen hebben op het ziektebeloop van patiënten. Voor zowel medisch specialisten als aios. Geaccrediteerd door ABAN met 8 punten.
Meer informatie en inschrijven via de DLO of direct via E-Infuse.

 
Bekijk ook