Opleiden 2025

Opleiden 2025 is een project van de Federatie waarbij de wetenschappelijke verenigingen samenwerken om de medische vervolgopleidingen structureel door te ontwikkelen en interprofessioneel in te steken op de werkvloer. Daarbij moeten actuele ontwikkelingen en innovaties zoals preventie, samen beslissen en e-health een plaats krijgen in de opleiding. Op deze manier krijgt de beweging naar de juiste zorg op de juiste plek een plaats in de opleiding en wordt netwerkgeneeskunde in de opleiding gerealiseerd.

Aan het project ligt het visiedocument Medisch Specialist 2025 en het Hoofdlijnenakkoord ten grondslag. Opleiden 2025 wordt ondersteund door het ministerie van VWS. Meer weten over het project Opleiden 2025? Bekijk de video en krijg een overzicht van alle producten die zijn gemaakt. Of download ook de praatplaat over Opleiden 2025 en de bijbehorende presentatie.

Integrale zorg

De werkvormenbundel interprofessioneel opleiden in de zorg

Als we van de dokters van de toekomst verwachten dat ze de juiste zorg op de juiste plek leveren en zich bekwamen in netwerkgeneeskunde, dan moeten we aios nu op de werkvloer zoveel mogelijk in de gelegenheid stellen om met verschillende zorgprofessionals binnen en buiten de opleidingsinstelling samen te leren en te werken. Ter ondersteuning hiervan is er de werkvormenbundel.

Bekijk de werkvormenbundel van interprofessioneel opleiden in de zorg of download de werkvormenbundel als pdf.

Webinar Opleiden 2025
Hein Brackel