Federatienieuws


Producten


Verkiezingsagenda Medisch Specialisten 2023
De Federatie vraagt namens 23.000 medisch specialisten aan politieke partijen om de zeven punten van de Verkiezingsagenda Medisch Specialisten 2023 bovenaan de politieke agenda te plaatsen.

Handreiking Implementatie Passende zorg
De handreiking Implementatie Passende zorg, bouwstenen voor de praktijk gaat in op goede voorbeelden, randvoorwaarden en aandachtspunten, en geeft adviezen om passende zorg mee te nemen in de verdeelsystematiek.

Praktijkvoorbeelden jzojp
Op de vernieuwde themapagina lees je meer over de transformatie naar passende zorg en juiste zorg op de juiste plek. Je vindt hier praktische informatie zoals de factsheet Transformatiegelden en veel praktijkvoorbeelden, video’s en interviews.

Brief aan Tweede Kamer
De IZA-partijen en betrokken overheidsorganisaties roepen in een brief aan de Tweede Kamer op om de grote uitdagingen in de zorg niet in de ijskast te zetten nu het kabinet demissionair is, maar samen door te gaan met de noodzakelijke transformaties.

Veelgestelde juridische vragen
Het Kennis- en dienstverleningscentrum van de Federatie en de LAD behandelt uiteenlopende juridische kwesties van aios en medisch specialisten. Op onze website vind je de antwoorden op veelgestelde juridische vragen.

E-learning Integrale zorg 
Deze e-learning is geschikt voor iedere aios die de patiënt wil benaderen vanuit een integrale aanpak en verder durft te kijken dan het eigen specialisme voor het leveren van de best mogelijke patiëntenzorg.

Richtlijnen
Dit kwartaal zijn er dertien nieuwe of geactualiseerde richtlijnen gepubliceerd, onder meer op het gebied van astma en zwangerschap, septumcorrectie, obesitas, afstaande oren en geboortezorg. Wil je op de hoogte blijven van richtlijnen die voor jou relevant zijn? Abonneer je dan op updates in de Richtlijnen­database app (via Appstore of Playstore). 

Herzien: Handreiking Governance financiële relaties
De handreiking Governance financiële relaties zorgprofessionals en industrie is uitgebreid met aanbevelingen voor wetenschappelijk onderzoek. De Federatie, NVZ en NFU hebben deze handreiking ontwikkeld om transparantie over financiële relaties te optimaliseren.

Agenda


Rode Hoed Symposium
Op woensdag 4 oktober vindt het 24e Rode Hoed Symposium plaats met als thema: ‘Gluren bij de buren’. De kernvraag: hoe staat het met de uitvoering van het IZA?

DJS Congres
Op zaterdag 4 november staan tijdens het jaarlijkse congres van De Jonge Specialist (DJS) de thema’s vitaliteit, duurzaamheid, innovatie, arbeidsmarkt en persoonlijke ontwikkeling centraal. Ook wordt de jaarlijkse Opleidingsprijs uitgereikt.

Congres Patiëntveiligheid
Op maandag 13 november openen de Federatie en het Platform Patiëntveiligheid de week van de patiëntveiligheid 2023 met het congres ‘10 jaar Medisch Specialisten Patiëntveiligheid: Veiligheid doe je samen’.

MMV-congres
Op woensdag 13 december organiseert de Federatie de vijftiende editie van het MMV-congres in Rotterdam. Het thema is dit jaar: Ruim baan voor de nieuwe dokter.


Meest gelezen
 

 • Thema op onze website: Richtlijnen 
  1.145 keer bezocht 
   
 • Nieuwsbericht: 
  Overleg nieuwe AMS binnenkort van start 
  1.743 keer gelezen
   
 • Bericht op LinkedIn: 
  Verkiezingsagenda Medisch Specialisten 
  2023 38.590 weergaven, 1.097 likes


Lees meer artikelen uit het magazine