MMV-congres 2023

09:00 - 17:00

ROTTERDAM AHOY CONVENTION CENTRE

Op woensdag 13 december 2023 organiseert de Federatie Medisch Specialisten de vijftiende editie van het MMV-congres in het Rotterdam Ahoy Convention Centre. Het thema is dit jaar: Ruim baan voor de nieuwe dokter. Waarbij het gaat over de uitdaging om in de medische vervolgopleidingen tijd en ruimte te maken voor actuele ontwikkelingen en nieuwe thema’s zonder het werkplezier, de intrinsieke motivatie en de autonomie van de nieuwe dokter uit het oog te verliezen.  

Willen we de patiënt de best passende zorg in de toekomst blijven bieden, dan is een transformatie van de zorg noodzakelijk. Want de zorgvraag blijft stijgen en wordt steeds complexer. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Budgetten staan onder druk en we komen steeds vaker bedden en handen tekort. Wat vraagt dit van de nieuwe dokter en zijn opleiding?   

Om je als aios goed voor te bereiden op die zorgvraag van de toekomst moet tijd worden gevonden om je te oriënteren op welke dokter je wilt worden en ruimte zijn om tegemoet te komen aan jouw ontwikkelwensen. Daarnaast is tijd nodig om actuele thema’s zoals interprofessioneel samenwerken en leren, samen beslissen, leefstijlinterventies, duurzaamheid te integreren in de opleiding. Maar waar in de opleiding wordt die tijd gevonden? Hoe bewaken we de autonomie en motivatie van de nieuwe dokter? En welke verantwoordelijkheden liggen hier voor de aios en de opleider? 

Voor en door de beroepsgroep

Het MMV-congres is een congres voor en door de beroepsgroep. Dit congres is voor opleiders, aios, onderwijskundigen, leerhuismanagers, OOR-coördinatoren, bestuurders en andere geïnteresseerden die op interactieve wijze bijgepraat willen worden over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de medische vervolgopleiding. Zoals altijd is er de mogelijkheid om zelf je programma samen te stellen uit een breed aanbod van workshops en symposia. En uiteraard zorgen we tussendoor ook voor de nodige ontspanning en de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten.    
 
Houd de website in de gaten voor updates over het congres en zet 13 december 2023 alvast in je agenda.  

Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer de inschrijving opent? 

Laat het ons weten

Heb je vragen over dit congres? Neem dan contact op met de organisatie via mmvcongres@demedischspecialist.nl

Bekijk ook