Medisch Coach Level 2

Doelgroep
Medisch specialisten,
Medisch manager / vakgroepvoorzitter / bestuurder,
Opleider of supervisor
Accreditatie

12 punten voor medisch specialisten, ziekenhuisapothekers, klinisch fysici en klinisch chemici

Duur

2 dagen | Meerdere startdata

Locatie

Lage Vuursche

Prijs

€ 1.525

Coaching met en door collega’s

Heb je level 1 van onze training Medisch coach doorlopen? Dan is het vervolg Medisch coach Level 2 nu beschikbaar voor jou. In level 1 ligt de focus op zelfinzicht, persoonlijke competenties en de invloed daarvan op je omgeving. Level 2 bestaat uit twee trainingsdagen waarin je verdieping van coaching-methoden leert, die zich meer richten op het coachen van een collega.

Iedere medisch specialist heeft een intrinsieke motivatie en individuele verantwoordelijkheid voor de persoonlijke groei en ontwikkeling. Hierbij is zelfreflectie erg belangrijk en is er regelmatig behoefte aan ondersteuning op dit vlak. De kwaliteit van de zorg hangt direct samen met de kwaliteit van medisch specialisten en hun onderlinge samenwerking. Daarom is het belangrijk dat de staf coherent is en verantwoordelijkheid voelt voor elkaars functioneren.
Er zijn veel situaties waarbij ondersteuning van een intercollegiaal coach kan helpen. Soms heeft iemand net even een zetje de goede kant op nodig als deze over de rand dreigt te gaan. Of een collega zit prima in zijn of haar vel maar moet een belangrijk besluit nemen. Of een collega neemt te veel hooi op de vork, vindt het lastig om met bepaalde vakgroepleden om te gaan of vindt het moeilijk grenzen te stellen.

Intercollegiale coaching is een vorm van werkgerelateerd leren op basis van gesprekken met een gelijkwaardige collega. Een coachende omgeving draagt bij aan een betere kwaliteit: de coach is gericht op het faciliteren van het leer- en ontwikkelproces van de coachee. De coachee krijgt de kans om met behulp van de coach te reflecteren en te denken in de context van de werkpraktijk. Zo worden de competenties van de coachee verder ontwikkeld en wordt de professionaliteit vergroot.

Bijzonderheden

 • Deze training is bedoeld voor medisch specialisten die de training Medisch coach Level 1 hebben doorlopen.
 • Maximaal 12 deelnemers.
 • Vanwege de groepsdynamiek geldt, wanneer je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn op één of meerdere van de trainingsdagen, deze niet meer ingehaald kan/kunnen worden op een ander moment.

Onderdeel van volledige opleiding

De volledige opleiding tot medisch coach bestaat uit vier levels. Level 1 waarin de basis van coaching wordt behandeld met nadruk op zelfkennis, emoties en communicatie. Level 2 geeft verdieping van coaching methoden, meer gericht op het coachen van een collega. Level 3 gaat in op conflicthantering en conflict coaching en bij Level 4 wordt teamcoaching getraind.
 

Duur

2 dagen van 10.00 tot 17.30 uur, met enkele weken ertussen.

Waarom kiezen voor Medisch Coach (level 2)?

 • Trainen vaardigheden voor coaching van de coachee.
 • Kennis van verschillende coaching methoden.
 • Ontwikkeling van een eigen, persoonlijke stijl als intercollegiaal coach.
 • Verdiepen Transactionele Analyse.
 • Omgaan met weerstand van de ander en van uzelf.
 • Ontwikkelen vaardigheden coaching van de omgeving: inspireren van het team, feedback geven, aanspreken van collega’s en omgaan met conflicten.
 • De training wordt gegeven door een ervaren (beroeps)coach samen met een medisch specialist met ruime ervaring in coaching.
   


De deskundige trainers (level 2)

Er zijn verschillende trainers die op basis van deskundigheid deze training voor de verschillende levels zullen verzorgen. Voor level 2 zijn dat:

Trainer Mariël Keemers-Gels

Mariël Keemers-Gels is chirurg-oncoloog, werkzaam in CWZ (Nijmegen) en intercollegiaal coach binnen Santeon. Zij is stafvoorzitter geweest en heeft binnen het ziekenhuis een adviserende HR functie waardoor zij de dynamiek binnen een medische staf door en door kent.  Zij heeft daarnaast jarenlange ervaring als trainer en opleider.

Trainer Miranda Vanbrabant

Miranda Vanbrabant is senior coach en trainer bij Reset Partner. Zij heeft een achtergrond in de psychotherapie en is een zeer ervaren trainer-coach. Miranda heeft in verschillende ziekenhuizen specialisten opgeleid tot intercollegiaal coach en zij is een enthousiaste en enthousiasmerende docent.

Trainer Wiepke Drossaers

Wiepke Drossaers is een inspirerende, verbindende en breed opgeleide trainer en coach die haar ervaring als medisch specialist, opleider en manager meeneemt naar de trainingen.

De combinatie van werken in de dagelijkse praktijk in het ziekenhuis en het begeleiden van trainingen van collegae maakt dat de training actueel, herkenbaar en toepasbaar wordt in de dagelijkse praktijk van de artsen die deelnemen.

'Ik zie dat er een enorme ontwikkeling gaande is in de ziekenhuizen waarbij er steeds meer coachende skills van ons worden gevraagd. Deze cursus is een uitkomst voor iedereen die praktische handvatten wil hebben om persoonlijke vitaliteit, collegialiteit, compassie en kameraadschap op de werkvloer een boost te geven.' 

Inschrijven

De training wordt meermalen per jaar aangeboden en is toegankelijk voor deelnemers die Medisch Coach Level 1 hebben afgerond. Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Wanneer de geplande editie(s) al vol of data niet passend zijn, schrijf dan in voor de wachtlijst. Je krijgt als eerste bericht wanneer nieuwe data bekend worden.

Belangrijke informatie: vanwege de groepsdynamiek geldt voor deze training dat wanneer je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn op één of meerdere van de trainingsdagen, deze niet meer ingehaald kan/kunnen worden op een ander moment.

Je kunt je alleen voor deze training inschrijven wanneer je bij aanvang level 1 hebt afgerond.
 

Direct inschrijven