Over De Academie

De Academie voor medisch specialisten is het opleidingsinstituut van de Federatie Medisch Specialisten; het enige opleidingsinstituut in Nederland ván en vóór medisch specialisten. 

De ontwikkeling en versterking van medisch leiderschap bij medisch specialisten en a(n)ios is wat ons drijft. De Academie is niet gericht op het maximaliseren van winst; kwaliteit en inhoud staan bovenaan.

De Academie biedt geaccrediteerde en praktijkgerichte trainingen op het gebied van leiderschap, vaardigheden, bestuur en management. Alle trainingen zijn toegespitst op de actualiteit en dynamiek van het werkveld waarbinnen de medisch specialist (in opleiding) zijn of haar vak moet uitoefenen. De trainingen zijn kleinschalig met veel ruimte voor interactie en, waar relevant, is intervisie mogelijk. 

Naast het trainingsaanbod op deze website, biedt De Academie ook trainingen op maat en incompany voor bijvoorbeeld vakgroepen, besturen of medisch managers. 

De trainers van De Academie zijn zeer ervaren en kennen de medisch-specialistische zorg goed. Ze weten precies in welke dynamiek de medisch specialist/a(n)ios werkt.

Voor medisch specialisten en a(n)ios met een individuele coachvraag werkt De Academie samen met een landelijk netwerk van coaches. 

Bekijk ons actuele trainingsaanbod.

Een aantal keer per jaar verstuurt De Academie een nieuwsbrief met het actuele trainingsaanbod. Lees de laatste nieuwsbrief of meld je aan.