Onze trainers

De trainingen op het gebied van bestuur, medisch management en medisch leiderschap zijn allemaal wetenschappelijk verantwoord en toegespitst op de actualiteit en dynamiek van het werkveld waarbinnen de medisch specialist (in opleiding) het vak moet uitoefenen. Minstens zo belangrijk is het goed kunnen overbrengen van kennis en vaardigheden. Daarom werkt De Academie met een vaste groep trainers, en afhankelijk van de training of leergang worden er experts aan dit team toegevoegd.

Maak kennis met onze vaste groep trainers. Hoewel hun achtergrond verschilt, hebben ze één ding gemeen: ze zijn bevlogen in het overdragen van verdiepende en (wetenschappelijke) kennis en ervaring. Daarbij bieden ze bruikbare handvatten die deelnemers direct in hun dagelijkse praktijk kunnen toepassen. 

Afbeelding
Afbeelding

Anne Marie Weggelaar

Anne Marie Weggelaar is opgeleid als verpleegkundige en werkte daarna in alle zorgsectoren. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in allerlei project- en beleidsmanagement functies, startte zij haar adviesbureau gericht op het ondersteunen van veranderingen van personen, teams en organisaties. Tevens is zij hoogleraar Innovatie en Transformatie bij Tilburg Universiteit en Opleider Klinische Informatica bij de TU/E. Zij verzorgt voor de Academie van Medisch Specialisten opleidingsdagen over kwaliteit, veranderkunde en innovatie.

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Alexander Elings

Alexander is meer dan 30 jaar coach, trainer en facilitator. Hij studeerde onderwijskunde in Nijmegen en werkte daarna in binnen- en buitenland voor profit en non-profit organisaties. Sinds 1997 doet hij dit vanuit zijn eigen bedrijf People Dynamics. Alexander werkt sinds 2010 in de gezondheidszorg. Met name in ziekenhuizen voor raden van bestuur, raden van toezicht, (besturen van) vakgroepen medisch specialisten en dokters individueel. Specifiek gaat het dan om: begeleiden van heidagen, individuele coaching, verzorgen van leiderschapstrainingen, intervisie en teambegeleiding. 

LinkedIn

afbeelding
Afbeelding

Jaap Doets

Jaap is werkzaam als consultant bij Doets en Wartena en heeft veel ervaring met advisering en begeleiding van maatschappen, vakgroepen en medische staven bij de inrichting van hun organisatie, de bedrijfsvoering en het opzetten van zorgondernemingen. Bij De Academie ontwikkelt en geeft hij trainingen op het gebied van ziekenhuisfinanciën. 

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Marjo Kosters

Marjo heeft een praktijk voor coaching, intervisie en training waar zij met name medisch specialisten en aios begeleid. Na haar studie Personeelwetenschappen werkte zij in het UMCG en het Martini Ziekenhuis in functies als organisatieadviseur, leidinggevende bij HR en secretaris van de medisch staf. Zij kent de context waarin medische zorgprofessionals functioneren goed. Bij De Academie verzorgt Marjo de trainingen over persoonlijk leiderschap.

LinkedIn

Martine Timmermans
Afbeelding

Martine Timmermans

Sociaal wetenschapper Martine Timmermans startte na een carrière in het bedrijfsleven in 2008 haar eigen bureau Take Charge! Hier coacht en traint zij de a(n)ios en medisch specialist. Martine is resultaatgericht, pragmatisch en betrokken. In 2018 verscheen haar boek ‘Handboek van basisarts naar medisch specialist. Wat je niét leert in je opleiding’. Bij De Academie verzorgt Martine o.a. de trainingen Effectief vergaderen en besluiten voor wetenschappelijke verenigingen en Authenthiek profileren in een nieuwe werkomgeving. Ook is ze programmaleider bij de Basiscursus ziekenhuismanagement voor aios.

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Mascha de Ridder

Mascha heeft een achtergrond in de zakelijke dienstverlening. Sinds 2006 is ze zelfstandig trainer. Ze begrijpt als geen ander waar cursisten in de zorgorganisaties van vandaag tegenaan lopen en op welke manier zij kunnen worden uitgedaagd. Bij De Academie ontwikkelt en geeft zij o.a. trainingen aan aios op het gebied van ziekenhuismanagement, trainingen op het gebied van management- en communicatievaardigheden en is zij programmaleider bij Basics van management en beleid.

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Paul Wormer

Paul Wormer werkt met zijn medische achtergrond als huisarts en zijn bedrijfskundige achtergrond in het bedrijfsleven sinds 2007 in de begeleiding van medici als adviseur, trainer en coach. Bij De Academie voor medisch specialisten begeleidt hij het post-doctorale programma Management voor medici. Daarnaast verzorgt hij de training voor vakgroepvoorzitters en de training Conflictvaardigheden.

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Piet-Hein Buiting

Piet-Hein is een zeer ervaren ziekenhuisbestuurder. Hij bekleedde staf- en (interim) bestuursfuncties in verschillende ziekenhuizen. Sinds 1 januari 2023 is hij voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten. Daarnaast heeft Piet-Hein zeer ruime ervaring als docent en trainer bij onder meer het Centrum voor Zorgbestuur, Erasmus School of Health Policy & Management, Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Tilburg. Bij De Academie is Piet-Hein voornamelijk betrokken bij de leergang Management voor medici. 

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Remco Heukels

Remco Heukels is meer dan 20 jaar werkzaam als trainer en teamcoach voor artsen. Hij geeft trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap, effectief beïnvloeden en onderhandelen. Zijn trainingen zijn interactief en direct toepasbaar in de praktijk. Voor de Academie verzorgt hij trainingsmodules binnen de Talentenklas, diverse (incompany) managementleergangen voor specialisten en trainingen op het gebied van onderhandelen en effectief beïnvloeden. Daarnaast verzorgt hij als procesbegeleider en teamcoach vele heidagen en strategie-sessies voor vakgroepen en teams.

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Robert van den Broek

Robert is internist in het UMC Utrecht. Daarnaast bekleedt hij meerdere bestuursfuncties bij de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV). Met zijn ervaringen als arts en bestuurder brengt hij beide werelden bij elkaar. Bij De Academie richt hij zich specifiek tot coassistenten, basisartsen en aios. Robert heeft de basiscursus Ziekenhuismanagement mede ontwikkeld en is met ingang van het najaar 2023 programmaleider van de Aios Talentenklas.

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Wout Raadgers

Wout Raadgers is, naast docent, teamcoach van medische vakgroepen en (staf)besturen. Dat doet hij inmiddels 25 jaar. Teamcoaching is het beste te beschrijven als onderhoud van de onderlinge samenwerking en/of die met de omgeving. Daarnaast verzorgt hij de begeleiding van visie- en beleidsdagen, waarin de koers van de vakgroep of het (staf)bestuur voor de komende jaren wordt bepaald en beleidsdoelen worden geformuleerd. 

LinkedIn

Meer informatie?

Wil je meer weten over een opleiding, onze docenten of onze werkwijze? Stel ons jouw vraag, wij helpen je graag verder.