Onze trainers

De trainingen op het gebied van bestuur, medisch management en medisch leiderschap zijn allemaal wetenschappelijk verantwoord en toegespitst op de actualiteit en dynamiek van het werkveld waarbinnen de medisch specialist (in opleiding) het vak moet uitoefenen. Minstens zo belangrijk is het goed kunnen overbrengen van kennis en vaardigheden. Daarom werkt De Academie met een vaste groep trainers, en afhankelijk van de training of leergang worden er experts aan dit team toegevoegd.

Maak kennis met onze vaste groep trainers. Hoewel hun achtergrond verschilt, hebben ze één ding gemeen: ze zijn bevlogen in het overdragen van verdiepende en (wetenschappelijke) kennis en ervaring. Daarbij bieden ze bruikbare handvatten die deelnemers direct in hun dagelijkse praktijk kunnen toepassen. 

afbeelding
Afbeelding

Jaap Doets

Jaap is werkzaam als consultant bij Doets en Wartena en heeft veel ervaring met advisering en begeleiding van maatschappen, vakgroepen en medische staven bij de inrichting van hun organisatie, de bedrijfsvoering en het opzetten van zorgondernemingen. Bij De Academie ontwikkelt en geeft hij trainingen op het gebied van ziekenhuisfinanciën. 

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Mascha Gibbs-de Ridder

Mascha heeft een achtergrond in de zakelijke dienstverlening. Sinds 2006 is ze zelfstandig trainer. Ze begrijpt als geen ander waar cursisten in de zorgorganisaties van vandaag tegenaan lopen en op welke manier zij kunnen worden uitgedaagd. Bij De Academie ontwikkelt en geeft zij o.a. trainingen aan aios op het gebied van ziekenhuismanagement, trainingen op het gebied van management- en communicatievaardigheden en is zij programmaleider bij Basics van management en beleid.

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Paul Wormer

Paul was veertien jaar praktiserend arts en is - na een periode in het bedrijfsleven - actief als zelfstandig adviseur, trainer en coach. Hij is auteur van boeken als ‘De dokter en de vakgroep’, ‘Vitaliteitsbijbel’ en de interviewbundel ‘Captains of Medicine’. Paul is programmaleider van de postdoctorale leergang Management voor medici, die hij mede heeft ontwikkeld. Daarnaast is Paul een van de trainers van deze leergang.  

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Piet-Hein Buiting

Piet-Hein is een zeer ervaren ziekenhuisbestuurder. Hij bekleedde staf- en (interim) bestuursfuncties in verschillende ziekenhuizen. Sinds 1 januari 2023 is hij voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten. Daarnaast heeft Piet-Hein zeer ruime ervaring als docent en trainer bij onder meer het Centrum voor Zorgbestuur, Erasmus School of Health Policy & Management, Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Tilburg. Bij De Academie is Piet-Hein voornamelijk betrokken bij de leergang Management voor medici. 

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Robert van den Broek

Robert is internist in het UMC Utrecht. Daarnaast bekleedt hij meerdere bestuursfuncties bij de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV). Met zijn ervaringen als arts en bestuurder brengt hij beide werelden bij elkaar. Bij De Academie richt hij zich specifiek tot coassistenten, basisartsen en aios. Robert heeft de basiscursus Ziekenhuismanagement mede ontwikkeld en is met ingang van het najaar 2023 programmaleider van de Aios Talentenklas.

LinkedIn

Meer informatie?

Wil je meer weten over een opleiding, onze docenten of onze werkwijze? Stel ons jouw vraag, wij helpen je graag verder.