Ik zoek een coach

Voor bestuurders van ziekenhuizen is het inmiddels normaal om zich van tijd tot tijd te laten coachen. Onder medisch specialisten is dat minder gebruikelijk. Maar soms kan individuele coaching je sneller verder helpen dan welke groepsgewijze scholing ook. Op deze pagina vind je een overzicht van het landelijke netwerk aan ervaren, deskundige coaches van De Academie.  

Waarom kiezen voor coaching van De Academie?

  • Individuele ondersteuning geeft maximaal resultaat.
  • Onafhankelijk persoonlijk advies.
  • Constructief en open sparren bij actuele vraagstukken.
  • Matchende coach in de buurt met ervaring in gezondheidszorg.

Coaches

Iedere coach maakt deel uit van ons landelijke netwerk en is met de grootst mogelijke zorg geselecteerd. Zij hebben jarenlange ervaring én kennen jouw dagelijkse praktijk van de zorg. Maak zelf direct een afspraak met de coach uit ons netwerk die je aanspreekt.

Afbeelding
Afbeelding

Birgitte Beelen

Birgitte Beelen is ruim twintig jaar directeur-eigenaar van SYNTAGMA Psychologie Mediation Coaching Training en heeft jarenlange ervaring als manager en behandelaar in diverse settings, waaronder ggz. Zij is GZ-psycholoog, is relatietherapeut en opleider, supervisor en leertherapeut voor systeemtherapeuten, psychiaters en andere zorgprofessionals. Zij is mindfulness- en compassietrainer en integreert de Compassion Focused-theorie in haar benadering. 

Lees meer

Afbeelding
afbeelding
Afbeelding

Carla Schellings

Carla Schellings is zelfstandig arbeids- en organisatiepsycholoog in Breda met meer dan twintig jaar ervaring in het coachen en begeleiden van (medische) professionals bij vragen op het gebied van persoonlijk leiderschap, gezonde zelfzorg en het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. 

Lees meer

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Cees van Elst

Cees brengt ruim 25 jaar ervaring mee als (team)coach, opleider en trainer. Hij vindt zijn inspiratie in het begeleiden van intra- en intermenselijke dynamieken. Cees werkt oplossingsgericht, is ontspannen en waar nodig directief. Zijn motto: 'Let’s go to the heart of the matter'. 

Lees meer

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Corine Adams

Corine Adams is arbeids- en organisatiepsycholoog. Zij werkt sinds 1995 als coach en loopbaanpsycholoog. Zij heeft veel ervaring met het coachen en begeleiden van medisch specialisten en andere professionals. Daarnaast is zij Gedragswetenschappelijk Docent bij de opleiding Specialist Ouderengeneeskunde aan Radboudumc Nijmegen. 

Lees meer

Afbeelding
Afbeelding

Dieta Mietus

Dieta is psycholoog en coach. Zij heeft een eigen bureau voor coaching en online talentontwikkeling. Inmiddels heeft zij meer dan tien jaar ervaring met het coachen van artsen. Aangevuld met de diensten individuele sollicitatietrainingen, loopbaankeuzes en het verbeteren van (CANMEDS) competenties. 

Lees meer

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Elena Martini

Elena is mediator en coach. Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg als onderzoeker, klinisch embryoloog en manager. Sinds 2015 is zij gevestigd als zelfstandige (register) mediator en (team) coach. Zij begeleidt maatschappen en specialisten bij conflictoplossing, en werkt als coach zowel in teamverband als individueel. 

Lees meer

Afbeelding
Afbeelding

Floor Martens

Voorheen maakte ik patiënten beter, nu maak ik dokters betere dokters. Na jarenlang als huisarts gewerkt te hebben, hou ik me momenteel vooral bezig met het verbeteren van de communicatie en de samenwerking binnen de gezondheidszorg. Dat varieert van teambegeleidingen, tot heidagen, tot individuele coaching, tot bemiddelen bij conflicten. 

Lees meer

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Helma Westerhof

Als communicatietrainer en als coach loop ik al bijna dertig jaar rond in verschillende ziekenhuizen en praktijken. Zo ken ik de werkvloer goed en weet wat een specialist vandaag de dag bezighoudt in de veelheid van eisen, werkdruk, samenwerken en vaak ook het balanceren tussen werk en privé. In dit speelveld ontstaan vaak allerlei vragen waarover je graag eens met een professional wilt praten. 

Lees meer

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Ineke Booij

Ineke Booij begeleidt sinds vijftien jaar collega’s, zowel individueel als in groepsverband. Zij is opgeleid als psychiater/psychotherapeut. Nu werkt zij als ervaren coach, dagvoorzitter, procesbegeleider en conflictbemiddelaar. 

Lees meer

Afbeelding
Afbeelding

Ingrid Groot

Ingrid is psycholoog, coach en trainer. Ze coacht (medische) professionals die vragen hebben op het grensvlak tussen werk en leven. Hoe zorg je goed voor jezelf en hoe vind je de balans tussen werk en privé die voor jou goed voelt, zijn thema’s waar zij graag mee werkt. 

Lees meer

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Janneke Prein

Na eerst tien jaar met plezier werkzaam te zijn geweest als arts en vervolgens als psychiater heeft Janneke zich verder ontwikkeld in het coachingsvak en coacht ze artsen en medisch specialisten met uiteenlopende vragen. Ze gelooft erin dat artsen in verschillende fasen van hun carrière tijd en ruimte nodig hebben om stil te staan bij wat ze zelf nodig hebben om een goede arts en gelukkig mens te kunnen zijn. 

Lees meer

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Maleene de Ridder

Maleene is als gezondheidswetenschapper al ruim twintig jaar actief op het gebied van arbeid en gezondheid. Sinds 1989 is zij gevestigd als zelfstandig coach, trainer en adviseur. 

Lees meer 

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Marion Geraeds

Ik geef als arts sinds jaren professionele coaching en training aan artsen, medisch specialisten, aios en andere professionals binnen de zorg, overheid en bedrijfsleven. Met mijn meer dan twintigjarige ervaring als arts, heb ik vanuit mijn specialisatie arts Maatschappij en Gezondheid diverse functies vervuld binnen de public health. Later heb ik als bedrijfsarts en medisch adviseur ruime ervaring opgedaan binnen (semi)overheid, zorg, onderwijs en bedrijfsleven. Vanuit mijn achtergrond maak ik graag de positieve verbinding tussen gezondheid-mens-werk- organisatie. 

Lees meer

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Marjo Kosters

Marjo Kosters studeerde Personeelswetenschappen en heeft ruime werkervaring in de medisch-specialistische zorg. Zij is een ervaren coach, is Senior Practitioner bij de NOBCO en teamcoach voor medici. Hierdoor heeft zij goed zicht op het functioneren van maatschappen en specialisten vanuit verschillende perspectieven. 

Lees meer 

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Paul Wormer

Paul Wormer werkt met zijn medische achtergrond als huisarts en zijn bedrijfskundige achtergrond in het bedrijfsleven sinds 2007 in de begeleiding van medici als adviseur, trainer en coach. Hij schreef de boeken ‘De dokter en de vakgroep’, 'Vitaliteitsbijbel' en de interviewbundel 'Captains of Medicine'. 

Lees meer

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Ralph Spritzer

Voormalig medisch specialist, breed opgeleid in coaching, begeleiding en communicatie. Gespecialiseerd in balans werk/privé, loopbaanvragen, communicatie en conflicten, stress en burn-out-klachten. Ondersteunt al bijna vijftien jaar collega’s. 

Lees meer 

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Sija Bos

Sija Bos is zelfstandig gevestigd psycholoog en coach te Utrecht en begeleidt leerprocessen waarbij bewustwording en reflectie, een positieve benadering en persoonlijk leiderschap centraal staan. Zij coachte sinds 1998 honderden medici en andere professionals. 

Lees meer

LinkedIn

Afbeelding
Afbeelding

Yolande Witman

Zelfstandig organisatieadviseur, trainer en coach. Zij combineert de advies- en coachingspraktijk met wetenschappelijk onderzoek in de gezondheidszorg. Thema's onder andere: leiderschap, loopbaanperspectief, professionalisering, opleidingskwesties en samenwerking. 

Lees meer

Intercollegiaal coachesnetwerk

Wil je je als medisch specialist  bekwamen in het coachen van collega's? Lees dan meer over intercollegiale coaching en de mogelijkheden die De Academie biedt om jouw vaardigheden op dit gebied te ontwikkelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze coaches of werkwijze? Of ben je zelf een coach en wil je meer weten over ons netwerk? Neem dan contact met ons op.