Medisch Coach Level 3

Doelgroep
Medisch specialisten,
Medisch manager / vakgroepvoorzitter / bestuurder,
Opleider of supervisor
Accreditatie

12 punten voor medisch specialisten, ziekenhuisapothekers, klinisch fysici en klinisch chemici

Duur

2 dagen | Meerdere startdata

Locatie

Lage Vuursche

Prijs

€ 1.525

Coaching met en door collega’s

De training Medisch coach Level 3 is toegankelijk als je levels 1 en 2 hebt doorlopen. Bij deze levels heb je inzicht gekregen in je persoonlijke competenties en heb je coaching-methoden geleerd, gericht op het coachen van een collega.

Level 3 vraagt meer van jou als medisch coach. We gaan in op conflicthantering en conflictvaardigheid. Conflicten horen bij het leven maar mensen gaan conflicten vaak uit de weg of raken juist te betrokken. In deze training leert u dat teams conflictvaardigheid nodig hebben om succesvol te zijn en dat conflicten (als deze goed worden doorstaan) leiden tot groei en ontwikkeling bij de betrokkenen. Wanneer een conflict niet goed kan worden gehanteerd zullen de betrokkenen steeds verder afdalen op de escalatieladder en uiteindelijk gezamenlijk de afgrond in storten.

Als je de vaardigheid bezit om conflicten synergetisch op te lossen, is het voor de partijen mogelijk om een creatieve samenwerking aan te gaan en er allemaal beter uit te komen. Als coach heb je eerst en vooral de vaardigheid nodig om echt te kunnen luisteren, de betrokkenen te laten uitspreken en de moed te hebben om het conflict aan de oppervlakte te brengen. Na deelname aan level 3 heb je de theoretische kennis, weet je hoe je een conflict kunt onderzoeken, hoe je de partijen verantwoordelijkheid leert nemen voor de oplossing en kun je de-escalerende gesprekken voeren. Daarnaast leer je waar je grens als conflict-coach ligt en weet je wanneer er mediation moet worden ingezet. Een kennismaking met de mediation-structuur is eveneens onderdeel van de training.

Bijzonderheden

  • Deze training is bedoeld voor medisch specialisten die de training Medisch coach Level 1 en level 2 hebben doorlopen.
  • Maximaal 12 deelnemers.
  • Vanwege de groepsdynamiek geldt, wanneer je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn op één of meerdere van de trainingsdagen, deze niet meer ingehaald kan/kunnen worden op een ander moment.

Onderdeel van volledige opleiding

De volledige opleiding tot medisch coach bestaat uit vier levels: Level 1 bestaat uit drie dagen waarin de basis van coaching wordt behandeld met nadruk op zelfkennis, emoties en communicatie; Level 2 (twee dagen) geeft verdieping van coaching methoden, meer gericht op het coachen van een collega; Level 3 (twee dagen) gaat in op conflicthantering en conflict coaching en bij Level 4 (twee dagen) wordt teamcoaching getraind.
 

Duur

2 dagen van 10.00 tot 17.30 uur met enkele weken ertussen. 

Waarom kiezen voor Medisch Coach Level 3?

  • Trainen vaardigheden voor coaching van de coachee.
  • Kennis van verschillende coaching methoden.
  • Ontwikkeling van een eigen, persoonlijke stijl als intercollegiaal coach.
  • Verdiepen Transactionele Analyse.
  • Omgaan met weerstand van de ander en van uzelf.
  • Ontwikkelen vaardigheden coaching van de omgeving: inspireren van het team, feedback geven, aanspreken van collega’s en omgaan met conflicten.
  • De training wordt gegeven door een ervaren (beroeps)coach samen met een medisch specialist met ruime ervaring in coaching.


De deskundige trainers (level 3)

Er zijn verschillende trainers die op basis van deskundigheid deze training voor de verschillende levels zullen verzorgen. Voor level 3 zijn dat:

Trainer Mariël Keemers-Gels

Mariël Keemers-Gels is chirurg-oncoloog, werkzaam in CWZ (Nijmegen) en intercollegiaal coach binnen Santeon. Zij is stafvoorzitter geweest en heeft binnen het ziekenhuis een adviserende HR functie waardoor zij de dynamiek binnen een medische staf door en door kent.  Zij heeft daarnaast jarenlange ervaring als trainer en opleider.

Trainer Miranda Vanbrabant

Miranda Vanbrabant is senior coach en trainer bij Reset Partner. Zij heeft een achtergrond in de psychotherapie en is een zeer ervaren trainer-coach. Miranda heeft in verschillende ziekenhuizen specialisten opgeleid tot intercollegiaal coach en zij is een enthousiaste en enthousiasmerende docent.

Trainer Wiepke Drossaers

Wiepke Drossaers is een inspirerende, verbindende en breed opgeleide trainer en coach die haar ervaring als medisch specialist, opleider en manager meeneemt naar de trainingen.

De combinatie van werken in de dagelijkse praktijk in het ziekenhuis en het begeleiden van trainingen van collegae maakt dat de training actueel, herkenbaar en toepasbaar wordt in de dagelijkse praktijk van de artsen die deelnemen.

'Ik zie dat er een enorme ontwikkeling gaande is in de ziekenhuizen waarbij er steeds meer coachende skills van ons worden gevraagd. Deze cursus is een uitkomst voor iedereen die praktische handvatten wil hebben om persoonlijke vitaliteit, collegialiteit, compassie en kameraadschap op de werkvloer een boost te geven.'

Inschrijven

De training wordt meermalen per jaar aangeboden en is toegankelijk voor deelnemers die Medisch Coach Level 1 en Level 2 hebben afgerond. Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Wanneer de geplande editie(s) al vol of data niet passend zijn, schrijf dan in op de wachtlijst. Je krijgt als eerste bericht wanneer nieuwe data bekend worden.

Belangrijke informatie: vanwege de groepsdynamiek geldt voor deze training dat wanneer je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn op één of meerdere van de trainingsdagen, deze niet meer ingehaald kan/kunnen worden op een ander moment.

Je kunt je alleen voor deze training inschrijven wanneer je bij aanvang level 1 en 2 hebt afgerond.

Direct inschrijven