COVID-19

Op deze pagina is informatie verzameld voor medisch specialisten ten tijde van de COVID-pandemie.

Richtlijnen, handreikingen, leidraden

Bekijk een overzicht met richtlijnen, handreikingen, leidraden en andere documenten voor medisch specialisten over COVID-19. De documenten zijn onderverdeeld in de categorieën infectiepreventie, voor opname/SEH, behandeling/opname op de afdeling, opname ic, nazorg en vaccinatie. De volledige COVID-19 richtlijn staat in de Richtlijnendatabase. 

Webinars

De Federatie en de wetenschappelijke verenigingen organiseerden tijdens de COVID-pandemie webinars voor medisch specialisten voor het delen van kennis en ervaringen. Kijk de webinars terug.

Onderzoek

Binnen de Federatie werd tijdens de COVID-pandemie op initiatief van de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) een multidisciplinaire wetenschapscommissie COVID-19 opgericht. Deze commissie heeft de multidisciplinaire COVID-19 Kennisagenda ontwikkeld. Lees verder.

Tips om fysiek en mentaal gezond te blijven

Hoe zorg je ervoor dat je onder deze extreme werkomstandigheden als zorgprofessional goed voor elkaar én jezelf blijft zorgen? De Federatie verzamelde ten tijde van de COVID-pandemie samen met de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband een aantal initiatieven:

Omscholen

In de eerste maanden van de COVID-pandemie ontwikkelden diverse ziekenhuizen en wetenschappelijke verenigingen omscholingsmaterialen om zorgprofessionals zo snel mogelijk in te zetten bij de bestrijding van COVID-19. Lees meer.