Inschrijving MMV-congres geopend

Op woensdag 12 december organiseert de Federatie Medisch Specialisten wederom het MMV-congres in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Dit landelijke congres is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de medische vervolgopleidingen. Vanaf vandaag is het mogelijk om u in te schrijven en een keuze te maken uit het ruime aanbod van ontbijtsessies, workshops en symposia.

Het thema van het MMV-congres 2018 is ‘Opleiden is netwerken’. Netwerkgeneeskunde is de toekomst. Dat vraagt van dokters een andere manier van werken, waarbij we over de muren van specialismen, clusters en opleidingsinstellingen heen kijken. Hoe bereiden we aios hierop voor? Welke kennis en vaardigheden moeten zij opdoen om straks in een netwerk te functioneren? En wat hebben opleiders nodig om hen hierin te begeleiden?
Daarnaast is opleiden en opgeleid worden ook hard werken. Aios leren het vak op de werkvloer en krijgen daardoor ook te maken met onderwerpen als bedrijfsvoering en werkdruk. Hoe zorgen we ervoor dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit van de opleiding?

Vlooien en netwerken

Op het MMV-congres worden deze onderwerpen vanuit diverse invalshoeken belicht. Zo deelt Bas Bloem zijn ervaringen bij het opzetten van Parkinsonnet. Welke hobbels kwam hij tegen en wat kunnen we daarvan leren bij het werken en opleiden en netwerken? Bioloog Patrick van Veen laat aan de hand van onderzoek bij apen zien waarom samenwerken en aanpassen aan een veranderende omgeving zo belangrijk is. Hij leert ons niet alleen wat de overeenkomst is tussen vlooien en netwerken, maar vooral ook waarom dat bijdraagt aan een betere samenwerking.

Stel uw eigen programma samen

Daarnaast staan ook dit jaar weer diverse actuele opleidingsonderwerpen op het programma. U hoort goede praktijkvoorbeelden van collega’s, krijgt concrete ondersteuning, relevante kennis en tips waarmee u zelf aan de slag kunt. Deelnemers kunnen zelf een programma op maat samenstellen, waarbij ze kunnen kiezen uit 2 ontbijtsessies, 11 symposia en maar liefst 26 praktische workshops.

Op onze website www.medischevervolgopleidingen.nl vindt u omschrijvingen van alle programmaonderdelen. Ook staat hier de link waarmee u zich direct in kan schrijven voor het congres.