Verander je perspectief op samenwerking

Doelgroep
Aios / anios,
Medisch specialisten
Accreditatie

Niet van toepassing

Duur

3 dagen

Locatie

Omgeving Utrecht

Prijs

€ 1.475

Samenwerken met verschillende zorgprofessionals op de werkvloer kan uitdagend zijn. Door eens door de ogen van een ander te kijken, bied je samen optimale zorg aan je patiënt. In deze driedaagse training leer je hoe een ander perspectief meerwaarde en mogelijkheden voor betere zorg oplevert.

Wat leer je?

  • Leer omdenken en vanuit verschillende perspectieven te kijken
  • Vanuit je kernkwaliteiten invloed hebben
  • Groeimindset ontwikkelen
  • Samenwerkingsmechanismen begrijpen
  • Inzicht in organisatievormen en verandermanagement 
  • Positieve houding en ontdekkingszin ontwikkelen
  • De kracht van verschillende generaties te gebruiken

Waarom kiezen voor Verander je perspectief op samenwerking

Met deze training word je een medisch specialist die in staat is om problemen en uitdagingen om te buigen naar mogelijkheden. Door ervarend leren zal je vanuit jouw eigen waarden en kernkwaliteiten het geleerde meteen ook in de praktijk kunnen brengen.

Programma

Dag 1 – Omdenken voor je eigen werkplezier en voldoening
Ontdek de kwaliteiten van je eigen generatie en die van andere generaties. Leer hoe je vanuit je kernkwaliteiten kunt omdenken en medisch leiderschap kunt tonen in de praktijk, wat het verschil tussen gedrag en identiteit is en hoe (in)congruentie hierop van invloed kan zijn. Ontwikkel een growth mindset en leer bewust te kiezen hoe je als arts wilt zijn binnen het huidige zorgsysteem, in lijn met jouw waarden en kwaliteiten.

Dag 2 – Omdenken in samenwerking
Verken de mechanismen van omdenken in samenwerking en ontdek hoe dit kan bijdragen aan een betere werkomgeving. Leer begrijpen hoe verschillende generaties binnen de zorg anders kunnen samenwerken en krijg handvatten om hier effectief mee om te gaan. Ontwikkel een plezierige houding ten opzichte van het ontdekken van mogelijkheden, zelfs in moeilijke situaties.

Dag 3 – Omdenken binnen organisaties
Krijg inzicht in verschillende organisatievormen en leer hoe je generatie- en verandermanagement effectief kunt toepassen. Leer standpunten te vertalen naar waardenbegrip en ontdek hoe je een proactief pad voorwaarts kunt kiezen, zowel individueel als binnen je team.
 

Studiebelasting

3 dagen, van 9.00 tot 17.00 uur.

Vooraf aan de cursus wordt er ongeveer 2 uur voorbereiding gevraagd. Tussen de 3 dagen krijg je een wekelijkse opdracht via een online leeromgeving om zelf in de praktijk mee aan de slag te gaan, zodat je het geleerde ook meteen kan toepassen. Dit zal ongeveer 0,5 - 1 u per week vragen.

Overige bijzonderheden

Door theorie in combinatie met ervarend leren zal je dingen echt anders aan gaan pakken in de praktijk. Elke dag zal ook een deel buiten plaatsvinden om diverse manieren van leren aan te spreken.

De opbrengst van deze training zal nóg groter zijn door te kiezen voor individuele persoonlijke coaching door één van de trainers. Voor een gereduceerd coaching tarief zal het geleerde verdiept worden voor jouw specifieke situatie.

De training Omdenken voor a(n)ios en startende medisch specialisten wordt verzorgd in samenwerking met MPOWR. De programmaleiding van de training ligt in handen van Angelique van Dam, huisarts niet-praktiserend en nu werkzaam als coach en trainer.

Inschrijven

Is er geen passende datum beschikbaar, dan kun je je ook inschrijven voor de wachtlijst. Wij nemen dan contact met je op wanneer nieuwe data gepland zijn.

Direct inschrijven