Masterclass Startende opleider

Deze masterclass wordt door deelnemers gewaardeerd met gemiddeld een 8,7.

Doelgroep
Medisch specialisten,
Opleider of supervisor
Accreditatie

6 punten voor medisch specialisten, ziekenhuisapothekers, klinisch fysici en klinisch chemici

Duur

1 dag

Locatie

Utrecht of Breukelen

Prijs

€ 745

Vind snel jouw weg in een nieuwe opleidingsomgeving

Ben je net aan de slag als (plaatsvervangend) opleider van een medische vervolgopleiding? Als startende opleider krijg je te maken met verschillende opleidingsaspecten en partijen, plus een woud aan regels, taken, afkortingen en opleidingsjargon.

Deze masterclass van één dag geeft inzicht in de belangrijkste kaders van de geneeskundige vervolgopleiding. Alles wat je als startende opleider zou moeten weten komt aan bod. Je wordt meegenomen in regelgeving, opleidingsverplichtingen en maakt de vertaalslag naar de eigen opleidingspraktijk. Een belangrijk onderdeel is werken met een eigen verbetercyclus voor de kwaliteit van opleiden.
 

Programma

Tijdens de masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De belangrijkste wet- en regelgeving.
 • De rol van de diverse betrokken partijen rondom medische vervolgopleidingen.
 • Toepassing van regels op praktische zaken in uw opleiding.
 • De centrale opleidingscommissie (COC) en betekenis voor de opleider.

Bijzonderheden

 • Deze training is bedoeld voor beginnende opleiders en plaatsvervangend opleiders 
  (al of nog niet erkend).
 • De training duurt 1 dag, van 9.00 tot 17.00 uur.
 • Maximaal 16 deelnemers.
 • De masterclass is bij uitstek geschikt om in-company te worden verzorgd, neem hiervoor contact op via info@academiems.nl.

Waarom kiezen voor de Masterclass Startende opleider?

 • Toegespitst op medische vervolgopleidingen.
 • Overzicht en begrip van het huidige opleidingslandschap.
 • Een kortdurend, efficiënt en compleet programma: na afloop weet je precies wat moet en wat mag.
 • Direct toepasbaar in jouw eigen praktijk.
 • Aandacht voor kwaliteitsmanagement en continu verbeteren.
 • Kleine groep maakt individuele begeleiding en intensieve interactie mogelijk.
 • De Academie voor medisch specialisten is gespecialiseerd aanbieder en kent uw praktijk.
   

Ervaringen

Anne Marie Bosch, algemeen chirurg:

'Toen ik opleider werd voor heelkunde/chirurgie en werd gevraagd voor het dagelijks bestuur van de Centrale Opleidingscommissie, merkte ik dat er ontzettend veel op me af kwam. Wat moet ik allemaal doen, hoe krijg ik het geregeld? In deze masterclass zaten we als opleiders van veel verschillende disciplines bij elkaar en je ervaart dat iedereen met hetzelfde gevoel rondloopt. In een leuke spelvorm konden we er verder met elkaar over nadenken en discussiëren. De opzet van de cursus was gevarieerd en de sprekers waren heel kundig. De zwaarte van alles waar je tegenaan loopt werd duidelijk gemaakt: waar je echt energie in moet stoppen en wat min of meer vanzelf loopt. De grootste klus, het maken van het lokale opleidingsplan, kwam ook aan bod. De docenten konden de aandacht uitstekend vasthouden, terwijl het best taaie stof is.'

Docent Corry den Rooijen, opleidingskundige AVL en OLVG en oprichter De Tweede Praktijk:

'Deze training wordt, in samenwerking met De Academie, verzorgd door De Tweede Praktijk. Wij zijn gespecialiseerd in de professionalisering van de dagelijkse praktijk van medische vervolgopleidingen. Ik heb onder meer ervaring opgedaan in het leiden van het MMV-deelproject ‘CanBetter’ en ‘Scherpbier 2.0’, gericht op de concretisering van competentiegericht opleiden en de efficiënte integratie daarvan. Het is nuttig en waardevol om deelnemers aan deze masterclass wegwijs te maken in de opbouw van regelgeving, de terminologie en afkortingen van allerlei betrokken partijen. Daarbij gebruiken we zoveel mogelijk concrete voorbeelden en cases.'

Inschrijven

De masterclass wordt twee of drie keer per jaar aangeboden. Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Wanneer de geplande editie(s) al vol zijn of data niet passend zijn, schrijf dan in voor de wachtlijst. Je krijgt als eerste bericht wanneer nieuwe data bekend worden.

Direct inschrijven