Masterclass COC-voorzitter

Doelgroep
Opleider of supervisor
Accreditatie

6 punten voor medisch specialisten, ziekenhuisapothekers, klinisch fysici en klinisch chemici

Duur

1 dag

Locatie

Conferentiecentrum Woudschoten, Zeist

Prijs

€ 745

Wegwijs worden in de rol van voorzitter COC

Net aan de slag als (plaatsvervangend) voorzitter of lid van het dagelijks bestuur van de centrale opleidingscommissie in jouw ziekenhuis of ggz-instelling? Dan draag je een belangrijke verantwoordelijkheid en ben je actief in een dynamische, landelijke, regionale en lokale context.

Door de ingevoerde instellingsvisitatie ligt het zwaartepunt van de kwaliteitszorg van de medische vervolgopleidingen bij de instelling. Hierin vervult de COC een belangrijke rol. Naast de interne rol vervult de COC ook een regionale taak. Regionale samenwerking in de medische vervolgopleidingen vraagt om regionale afstemming binnen de Regionale COC.

Ben je op zoek naar overzicht over het landelijke, regionale en lokale speelveld rond medische vervolgopleidingen en heb je behoefte aan praktische handvatten in het organiseren, uitvoeren en delegeren van COC-activiteiten?

Neem dan deel aan de Masterclass COC-voorzitter. Je wordt getraind door twee ervaren experts op het gebied van medische vervolgopleidingen die zowel de inhoud als de dynamiek rond de COC en de rol van COC-voorzitter goed kennen. Er is tijdens de masterclass veel ruimte voor onderlinge uitwisseling en het delen en bespreken van dilemma’s.

De vragen die in de masterclass beantwoord worden:

 • Waar loop je als voorzitter tegenaan? Welke problemen zijn in jouw instelling rond opleiden en de relatie met de COC?
 • Wat is de samenhang tussen regelgeving en opleiden in een instelling? Wat betekent dit voor (de inrichting van) jouw COC en instelling?
 • Hoe kom je tot een gewogen besluitvorming?
 • Welke rol heeft de COC en specifiek de COC-voorzitter COC wanneer een opleider/opleidingsgroep/supervisor niet goed functioneert?
 • Hoe is de externe en interne kwaliteitszorg ingericht, zowel lokaal als regionaal?

Bijzonderheden

 • Deze masterclass is bedoeld voor beginnend (plaatsvervangend) voorzitters en leden DB van de centrale opleidingscommissies in ziekenhuizen en ggz-instellingen.
 • De training duurt 1 dag van 9.00 tot 17.00 uur.

Waarom kiezen voor de Masterclass COC-voorzitter?

 • Krijg inzicht in de taken en rollen van de COC en de COC-voorzitter en pas dit toe op jouw eigen situatie.
 • Krijg inzicht in het landschap van relevante instanties, organen en regels rond medische vervolgopleidingen.
 • Vind manieren om als COC-voorzitter de eindverantwoordelijkheid te dragen en daarbij taken te delegeren.
 • Ontdek de dilemma’s waarmee je als COC-voorzitter te maken hebt en vorm hierop jouw eigen visie.
 • Krijg een beeld van de relatie en het spanningsveld COC-rCOC en vorm hierop jouw eigen visie.


De trainers

Beatrijs de Leede en Corry den Rooijen (De Tweede Praktijk) hebben meer dan vijftien jaar ervaring in het ontwikkelen en optimaliseren van de opleidingspraktijk. Zij zijn als coach, adviseur en trainer betrokken bij diverse opleidings-ontwikkelingen en verandertrajecten geneeskundige vervolgopleiding. Zowel landelijk, regionaal en lokaal. De masterclass wordt door een van hen beiden verzorgd in samenwerking met een ervaren medisch specialist die expert is op het gebied van de COC en de context. 'Onze passie is om onze expertise over te dragen aan opleiders en voorzitters COC en daarmee hun plezier te vergroten.'

Inschrijven

De masterclass wordt twee keer per jaar aangeboden. Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Wanneer de geplande data al vol of niet passend zijn, schrijf je dan in voor de wachtlijst. Je krijgt als eerste bericht wanneer nieuwe data gepland worden.

Direct inschrijven