Keuzemodule E: Verdieping van dossiers domein Kwaliteit

Doelgroep
Bestuurs- of commissielid wetenschappelijke vereniging
Accreditatie

6 punten voor medisch specialisten, ziekenhuisapothekers, klinisch fysici en klinisch chemici

Duur

1 dag

Locatie

Domus Medica, Utrecht

Prijs

€ 200 als bijdrage in de kosten

Verwerf meer diepgaande kennis van actuele dossiers 

Ben je bestuurslid van een van de wetenschappelijke verenigingen met de portefeuille kwaliteit? Of ben je lid van de commissie Kwaliteit? Dan ben je betrokken bij veel dossiers. Denk aan dossiers rond kwaliteitsbeleid, SKMS, kwaliteitsindicatoren, uitkomstindicatoren, visitaties, zorgevaluatie en administratieve lasten. Dit zijn belangrijke en complexe dossiers die vaak raakvlakken hebben met andere domeinen, zoals Wetenschap & Innovatie. 

Het is een uitdaging om deze dossiers snel te doorgronden en als bestuurs- of commissielid hierop visie en beleid te vormen. Je hebt daarvoor inzicht nodig in de inhoud van de dossiers én de betrokken stakeholders. In deze module word je bijgepraat op actuele dossiers en is er ruimte om uit te wisselen en te discussiëren met collega’s van andere wetenschappelijke verenigingen. 

Deze module is onderdeel van een modulaire leergang (tien modules) voor wetenschappelijke verenigingen. De Federatie ontwikkelde deze leergang in samenwerking met De Academie. Bestuursleden en/of commissieleden kunnen zich voor een of meer modules inschrijven. 

De training wordt inhoudelijk verzorgd door Marjon Kallewaard, directeur Kwaliteit, en enkele (senior) adviseurs van de afdeling Beleid van de Federatie. Katrien Hendriks neemt deel als programmaleider. 

Programma

  • Overzicht van (actuele) dossiers binnen het domein Kwaliteit. 
  • Inzicht in het bijbehorende speelveld van externe stakeholders en hun positie en belang(en). 
  • Inzicht in de rol en werking van de raad Kwaliteit. 
  • De relatie met SKMS en het Kennisinstituut. 
  • De rol en werkzaamheden van de adviseurs van de afdeling Kwaliteit. 
  • Inhoudelijke verdieping op enkele complexe dossiers binnen het domein Kwaliteit waarmee elke wetenschappelijke vereniging te maken heeft. 

Studiebelasting

1 dag, van 09.00 tot 17.00 uur

Bijzonderheden

  • Deze training is bedoeld voor bestuursleden en commissieleden van wetenschappelijke verenigingen met de portefeuille kwaliteit.
  • Maximaal 18 deelnemers.

Inschrijven

We hanteren per training een maximum van drie deelnemers vanuit één wetenschappelijke vereniging. Zijn er meer geïnteresseerden? Dan vragen wij om in te schrijven op een andere datum (indien beschikbaar) of voor de wachtlijst. Ook wanneer een geplande module al vol is kun je je inschrijven voor de wachtlijst. Bij voldoende geïnteresseerden op de wachtlijst worden extra data gepland. 

Direct inschrijven