Driedaagse training Krachtig persoonlijk leiderschap

Doelgroep
Medisch specialisten,
Medisch manager / vakgroepvoorzitter / bestuurder,
Opleider of supervisor
Accreditatie

18 punten voor medisch specialisten, ziekenhuisapothekers, klinisch fysici en klinisch chemici

Duur

Drie dagen

Locatie

Veluwe of omgeving Utrecht

Prijs

€ 1.850

Leg met deze driedaagse training het fundament voor medisch leiderschap

Voor medisch specialisten is invulling geven aan medisch leiderschap een grote uitdaging. Het realiseren van verbeteringen in de gezondheidszorg, samenwerken met anderen en informeel leidinggeven vragen veel aan persoonlijke competenties, motivatie en vitaliteit. In het model over medisch leiderschap dat De Academie gebruikt vormt persoonlijk leiderschap het fundament dat voor iedereen belangrijk is. Inzicht hebben in je eigen sterkten en valkuilen, weten wat voor jou van belang is in je werk en wat je ‘zin’ geeft, draagt bij aan richting geven en keuzes maken. Waar sta je in werk en leven en hoe zorg je ervoor dat je persoonlijke doelen en energiebalans motiverend blijven werken? Zodat je elke dag weer optimaal en met plezier kan functioneren als professional in een dynamische omgeving.

Zelfinzicht, persoonlijke visie en doelen, regie in werk en leven, vitaliteit, zingeving en autonomie

De thema’s tijdens deze training zijn onder meer zelfinzicht, persoonlijke visie en doelen, regie in werk en leven, vitaliteit, zingeving en autonomie. Er is veel ruimte voor inbreng van vragen en thema’s door deelnemers om op individueel niveau persoonlijk leiderschap te versterken. Door de uitwisseling met vakgenoten kan de context en (h)erkenning bijdragen aan begrip en inzicht over persoonlijk leiderschap in de organisatie.

Tijdens de training wordt afwisselend gewerkt met theorie, persoonlijke reflectie, ervaringsgericht leren en praktische toepassing.

Weg van de dagelijkse drukte

De driedaagse training bestaat uit twee aaneengesloten dagen met overnachting midden in het land. Je kunt wat afstand nemen van de dagelijkse drukte om je te kunnen richten op je eigen vragen en te nemen stappen. Na ongeveer acht weken is er een derde dag waarin je terugblikt op en verder werkt aan de versterking van jouw persoonlijk leiderschap in de praktijk.
 

Bijzonderheden

 • De training is bedoeld voor medisch specialisten en gelijkgestelde beroepsbeoefenaren.
 • 3 dagen, verdeeld over 2 bijeenkomsten: 2 dagen inclusief overnachting en 1 terugkomdag.
 • Maximaal 10 deelnemers.

Waarom kiezen voor deze driedaagse training Krachtig persoonlijk leiderschap?

 • Meer inzicht in je persoonlijkheid.
 • Beter leren meenemen van anderen bij verandering.
 • Meer plezier en voldoening in je werk.
 • Betere keuzes maken in je loopbaan.
 • Meer autonomie en authenticiteit in je functioneren.
 • Leg een fundament voor je medisch leiderschap.
 • Ruimte voor eigen casuïstiek en uitwisseling van ervaringen.
 • Laagdrempelig investeren in persoonlijk leiderschap om koers en energie te behouden en te benutten.


Persoonlijk leiderschap maakt het verschil in:

 • Alle dagelijkse werkzaamheden en situaties waarbij de specialist in verbinding staat met zijn team, vakgroep en zorgorganisatie én zichzelf.
 • Het invulling geven aan de kwaliteit van samenwerken binnen de groep zonder hiërarchische verhoudingen.
 • Zelfzorg waardoor de eigen koers kan worden vastgehouden, wat energie en focus geeft.


De deskundige begeleider

Marjo Kosters is een ervaren coach, teamcoach en intervisiebegeleider van medisch specialisten, vakgroepen en aios. Na haar studie Personeelswetenschappen werkte zij in verschillende functies in ziekenhuizen onder meer bij de medische staf. Marjo kent zorginstellingen van binnenuit en begeleidt en traint al meer dan 15 jaar artsen vanuit haar bureau Eye Opener. Het versterken van persoonlijk leiderschap staat centraal in haar werkzaamheden. Voor De Academie voor medisch specialisten geeft Marjo trainingen over medisch en persoonlijk leiderschap, samenwerken in de vakgroep en ziekenhuismanagement voor aios.

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de training al is gestart of vol is, word je op de wachtlijst geplaatst. Je krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Direct inschrijven