Ledenvoordeel

Iedereen die is aangesloten bij de Federatie Medisch Specialisten via de eigen wetenschappelijke vereniging kan profiteren van diverse kortingen op verzekeringen en ledenvoordeel:

  • 20 uur gratis juridische dienstverlening: samen met de LAD biedt de Federatie juridische ondersteuning bij arbeids- en opleidingsconflicten, ondernemerszaken, maar ook bij klacht-, tucht- of strafzaken.
  • Je ontvangt ons magazine Medisch Specialist en onze nieuwsbrieven.
  • Diverse kortingen op verzekeringen. 

Korting op verzekeringen

Er zijn afspraken gemaakt met de VvAA en Movir over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en korting op een arbeidsongeschiktheidsverzekering, particuliere verzekeringen en zorgverzekeringen. 

Zorgverzekeringen

Iedereen die is aangesloten bij de Federatie via de wetenschappelijke vereniging krijgt 12 procent korting op de aanvullende pakketten van de VvAA. Meer informatie staat op de website van de VvAA: vvaa.nl/over-vvaa/samenwerkingen/beroepsorganisaties/fms

Andere particuliere verzekeringen

Op andere particuliere verzekeringen kan iedereen die is aangesloten bij de Federatie via de eigen wetenschappelijke vereniging 5 procent korting krijgen. Voor informatie ook hierover kun je terecht op de website van de VvAA

Aanvullende beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als je als medisch specialist in dienstverband via je wetenschappelijke vereniging contributie betaalt voor de Federatie, dan ben je gratis lid van de LAD en dus verzekerd voor aanvullende beroepsaansprakelijkheid. Deze verzekeringsdekking, inclusief een beperkte dekking voor particuliere aansprakelijkheid bij nevenfuncties, is door de LAD ondergebracht bij de VvAA. Op de website van de LAD vind je meer informatie over de verzekering en de voorwaarden. Deze voorwaarden gelden dus uitsluitend voor medisch specialisten die lid zijn van de LAD.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Movir heeft een belangrijk aandeel in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) voor medisch specialisten vrij beroepsbeoefenaren. Movir biedt aangeslotenen van de Federatie veelal een korting op de premie van hun producten en diensten die normaliter voor medisch specialisten geldt. Informeer naar een AOV arrangement bij jouw MSB en voor je persoonlijke mogelijkheden bij je assurantietussenpersoon, dan wel bij Movir via 030 60 78 700 of info@movir.nl, of kijk op www.movir.nl. Voor de Federatie korting heb je je relatienummer van de Federatie nodig. Mocht je dit kwijt zijn, dan kun je dit opvragen via ledenbeheer@demedischspecialist.nl of 088 505 34 34.