Contributie

De wetenschappelijke verenigingen zijn de leden van de Federatie. Per medisch specialist betaalt een wetenschappelijke vereniging in 2024 een federatieve bijdrage van € 607,77 voor onder meer de belangenbehartiging van de medisch specialisten in Nederland. Dit bedrag is opgenomen in de contributie van een wetenschappelijke vereniging. De wetenschappelijke verenigingen van de klinisch chemici, klinisch fysici en ziekenhuisartsapothekers betalen in 2024 € 335,38 per lid. 

Waar gaat je bijdrage naartoe?

De Federatie verenigt alle 32 specialismen, ondersteunt bij de uitoefening en ontwikkeling van het vak en spreekt met een krachtige stem in politiek en samenleving. Meer weten over wat we doen voor medisch specialisten? Lees de factsheet Waar gaat je bijdrage aan de Federatie naartoe?

Afbeelding factsheet

Vergoeding contributie

Voor medisch specialisten in dienstverband geldt dat zij de contributie van hun beroeps- en belangenorganisaties, zoals de wetenschappelijke vereniging, de Federatie en de LAD vaak volledig vergoed kunnen krijgen van hun werkgever. Lees meer.

Ledenvoordeel

Iedereen die is aangesloten bij de Federatie via zijn of haar wetenschappelijke vereniging kan profiteren van diverse kortingen op verzekeringen en ledenvoordeel. Bekijk het complete overzicht van onze kortingen en voordelen.

Niet praktiserend

Ook niet praktiserend medisch specialisten kunnen aangesloten blijven bij de Federatie. Lees meer over lidmaatschap voor niet praktiserende medisch specialisten.