Toekomst van de arts: Tech-specialist of lifestyle coach?

Fleur van den Heijkant, uroloog in opleiding en bestuurslid van De Jonge Specialist, nam dinsdag 20 juni jl. deel aan het Zorgdebat van BNR Nieuwsradio en de VvAA. Deze keer stond het debat in het teken van de toekomst van de arts: tech-specialist of lifestyle coach?

Debat toekomst van de arts

Als robots opereren en computers diagnosticeren, wat is dan het werkterrein van de arts? Welke dokter heeft de toekomst? Van den Heijkant lichtte in het debat toe hoe aios aankijken tegen de gestelde eisen aan huidige en nieuwe generatie medici. Ook werd de verbinding gelegd met het visiedocument Medisch Specialist 2025.

Sprekers

Andere sprekers tijdens het Zorgdebat waren onder andere Ivo Broeders, chirurg in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en klinisch hoogleraar robotica en minimaal-invasieve chirurgie aan de Universiteit Twente, en Joris Jaspers, hoofd Innovatie Medische Technologie en universitair hoofddocent ‘arbeidsbesparende medische hulpmiddelen’ bij het UMC Utrecht. Na afloop van het debat werd het aanwezige publiek uitgenodigd om verder praten over dit onderwerp.