Terugkijken: Webinar ‘Hoe interprofessioneel ben jij?’

Met maar liefst 129 deelnemers vond op dinsdag 11 mei het tweede webinar uit de webinarreeks Opleiden 2025 plaats: ‘Hoe interprofessioneel ben jij?’ Onder leiding van de dagvoorzitter Hein Brackel, kinderarts en bestuurslid van de Federatie Medisch Specialisten werden mooie gesprekken gevoerd en ervaringen gedeeld over hoe belangrijk de bereidheid tot samenwerken is bij interprofessioneel werken.

In de zorg ben je als professional zo sterk als je netwerk. Voor de beste kwaliteit van zorg heeft iedere patiënt recht op zorgverleners die optimaal samenwerken om integrale zorg te kunnen bieden. Een van de sprekers is Karen Keijsers, klinisch geriater en klinisch farmacoloog bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Zij heeft de COVID-crisis benut om die ervaringen in zowel de organisatie van zorg als in de opleiding een vaste plek te geven. Een belangrijk startpunt voor die samenwerking is de interprofessionele identiteit van de medisch specialist: hoe bereid ben je om samen te werken? Het opnemen van het ‘aios-MDO’ in iedere opleiding zou een stap voorwaarts zijn.  

Naast Keijsers waren andere sprekers tijdens dit webinar:

  • Emmy Janssen, ziekenhuisarts in opleiding in het Jeroen Bosch Ziekenhuis
  • Natasja Looman, psycholoog, promovenda en projectmanager Interprofessioneel onderwijs bij de Radboud Universiteit in Nijmegen
  • Jan-Jaap Reinders, arbeids- en organisatiepsycholoog en onderzoeker bij het UMCG

Rond het MMV-congres van 9 december 2020 deed Reinders onderzoek naar de bereidheid tot samenwerken, ofwel de 'interprofessionele identiteit' van de deelnemende artsen (in opleiding). Het onderzoek schetst een beeld van de interprofessionele identiteit van (toekomstig) medisch specialisten. Het onderzoek is samengevat in de infographic Interprofessionele identiteit.

Kijk hieronder het webinar van 11 mei terug:

video-play-button
Bekijk het webinar