StAZ-projecten Gezond en veilig werken nu ook voor medisch specialisten

De LAD, Federatie Medisch Specialisten en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) hebben onlangs afgesproken dat medisch specialisten zich vanaf nu ook kunnen aanmelden voor projecten van de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ). Deze stichting biedt diverse trainingen en interventies aan om een gezond en veilig werkklimaat te bevorderen, zoals gezond teamroosteren en loopbaancoaching.

In de StAZ zijn de vakbonden en de NVZ vertegenwoordigd. De stichting initieert op basis van de afspraken in de Cao Ziekenhuizen diverse projecten die ziekenhuiswerknemers helpen om duurzaam inzetbaar te blijven. Ze biedt een gevarieerd programma van activiteiten, waaraan ziekenhuiswerknemers gratis kunnen deelnemen. Deze projecten worden bekostigd door een subsidie van de overheid, aangevuld met een bijdrage van werkgevers.

StaZ-projecten

Werknemers die vallen onder de Cao Ziekenhuizen konden altijd al gebruikmaken van het StAZ-aanbod. Dat geldt nu ook voor medisch specialisten. Zij kunnen, individueel of met hun vakgroep, onder andere meedoen aan de volgende projecten:

Bekijk hier het totale aanbod. Per project vind je meer informatie en is ook vermeld hoe je je ervoor kunt aanmelden.

Gezond en veilig werken-campagne

Gezond en veilig werken vraagt om maatwerk. Samen met de NVZ werken de LAD en Federatie aan mogelijkheden om medisch specialisten te ondersteunen in het verbeteren en optimaliseren van een gezonde en veilige werkcultuur. Het toegankelijk maken van de StAZ-projecten voor medisch specialisten is onderdeel van de bredere Gezond en veilig werken-campagne van de LAD, Federatie en NVZ. In het kader van deze campagne is medio oktober bijvoorbeeld ook een enquête uitgezet over de naleving van de AMS onder vakgroepvoorzitters. Daarnaast werken we aan best practices over generatiebeleid.

Lees meer op onze themapagina Gezond en veilig werken