Schrijf je nu in voor het online MMV-congres op 7 december

De inschrijving is geopend voor het MMV-congres 2022 georganiseerd door de Federatie Medisch Specialisten op woensdag 7 december 2022. Het thema van het congres dat ook dit jaar weer online plaatsvindt is: De kunst van het opleiden. Naast de plenaire sessies met enkele bijzondere sprekers zijn er meer dan 30 workshops en symposia. Zien we jou ook op 7 december 2022? Schrijf je nu in.

De kunst van het opleiden

Als opleider sta je voor vele uitdagingen. Het is een hele kunst om niet alleen de medische inhoud over te brengen, maar ook een open dialoog te scheppen tussen aios en opleider. Daarnaast is het een kunst de medische vervolgopleidingen blijvend te laten aansluiten op maatschappelijke ontwikkelingen.
De reden om het MMV-congres ook dit jaar online te organiseren, is een grote brand in het NBC congrescentrum in Nieuwegein waardoor hier het komende jaar geen evenementen plaats kunnen vinden. Dit congres is voor opleiders, aios, onderwijskundigen, leerhuismanagers, OOR-co├Ârdinatoren, bestuurders en andere ge├»nteresseerden die op interactieve wijze bijgepraat willen worden over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de medische vervolgopleiding. 

Sprekers plenair programma

De sprekers gaan tijdens het congres dieper in op hun eigen ervaringen en geven je tips om gelijk toe te passen in de opleiding of in je eigen praktijk. Nicolaas Duin is toetsenist en muzikaal spreker. Hij neemt ons mee in de kunst van het luisteren en deelt direct toepasbare inzichten vanuit de muziek. Kunstondernemer Roumayne Schepers beschrijft wat we als arts en opleider kunnen leren van kunst. Hoe kunst kan helpen om los te komen van je eigen (voor)oordeel en hoe kunst kan bijdragen aan verbinding. Tijdens haar keynote gaan deelnemers dit niet alleen horen, maar ook ervaren. Onder leiding van chirurg en opleider Bas Verhoeven praten aios en opleiders over een veilig opleidingsklimaat. Een openhartig gesprek over rolmodellen, afhankelijkheid, open communicatie en de kwetsbaarheid van beiden, de aios en opleider, in opleidingssituaties. Rob Urgert is cabaretier en wetenschapper. Tijdens het MMV-congres neem hij ons mee in de materie van het verbinden. Hij zal antwoord geven op de vraag: Hoe kunnen we zorgprofessionals op de werkvloer dichter bij elkaar brengen?  Zoals altijd is er de mogelijkheid om zelf je programma samen te stellen uit een breed aanbod van meer dan 30 workshops en symposia. Ga bijvoorbeeld actief aan de slag met samen beslissen, onderzoek wat compassie je als medisch specialist kan brengen of test jezelf en ontdek of jij al een T-shaped professional bent. Bekijk het online programma voor het totale overzicht aan workshops en symposia
 

Direct inschrijven