Nationale (Ont)regelmonitor

Met de Nationale (Ont)Regelmonitor willen beroepsorganisaties waaronder de Federatie gezamenlijk de voortgang bewaken van het Actieplan (Ont)Regel de Zorg. Twee keer per jaar wordt de status van de administratielast volgens zorgverleners in beeld gebracht.

De Nationale (ont)regelmonitor wordt een jaar na de start van de beweging (Ont)Regel de Zorg geïntroduceerd. Uit onderzoek van de Federatie en de VvAA en een inventarisatie onder andere beroepsgroepen kon in het najaar 2017 worden geconcludeerd dat zorgverleners minimaal 40% van hun tijd kwijt zijn aan onzinnige administratie.

Actieplan

Het actieplan (Ont)Regel de Zorg van VWS brengt de afspraken over het verminderen van de administratielast uit het onderhandelingsakkoord medisch-specialistische zorg 2019 t/m 2022 en de schrapbijeenkomsten in het kader van (Ont)Regel de Zorg bij elkaar voor de hele medisch-specialistische sector. Voorbeelden hiervan zijn het terugdringen van de stapeling van kwaliteitskeurmerken en het beperken van afvinklijstjes in het EPD en orders via het ICT-systeem.

Naar de Nationale (Ont)Regelmonitor