Forse uitbreiding medisch-specialistische informatie op Thuisarts.nl

In 2021 zijn op Thuisarts.nl ruim 100 nieuwe medisch-specialistische situaties gepubliceerd. Medisch specialisten en huisartsen kunnen patiënten naar deze informatie verwijzen. Zo komen patiënten beter voorbereid de spreekkamer in of kunnen zij thuis nog eens rustig de informatie na lezen. De medisch specialist heeft hierdoor meer tijd voor aanvullende vragen van de patiënt en diens specifieke situatie. Met deze uitbreiding zijn er nu in totaal ruim 300 medisch-specialistische situaties op Thuisarts.nl gepubliceerd.

Bekijk het overzicht Thuisartsteksten van 2021

De nieuwe situaties bestrijken een breed scala aan onderwerpen. Thuisarts.nl ontwikkelde onder meer een serie teksten over radiologische onderzoeken. Ze gaan over de CT-scan, echo, MRI en röntgenfoto’s. Patiënten krijgen antwoorden op vragen als: Hoe gaat het onderzoek? Hoe bereid ik mij voor? Is het schadelijk? De antwoorden op deze vragen worden kort, bondig en in makkelijke taal uitgelegd. Lees meer over dit Thuisarts project.

Jaarlijks 65 miljoen bezoekers

Met ca. 65 miljoen bezoekers per jaar is Thuisarts.nl de best bezochte website met onafhankelijke en betrouwbare gezondheidsinformatie. Van oorsprong bevatte deze website alleen eerstelijns patiënteninformatie maar in 2018 zijn de Federatie Medisch Specialisten, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Patiëntenfederatie Nederland de samenwerking aangegaan om Thuisarts uit te breiden met informatie over medisch-specialistische zorg. Het Kennisinstituut van de Federatie ontwikkelt deze teksten samen met de wetenschappelijke verenigingen, met financiering vanuit Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS). De patiënteninformatie is gebaseerd op de bestaande wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen, medisch specialisten en de ggz.

Thuisarts informatie bij alle richtlijnen

Bij alle medisch-specialistische richtlijnen wordt inmiddels ook patiënteninformatie ontwikkeld voor Thuisarts.nl. Ook bij de publicatie van COVID-19 leidraden worden teksten op Thuisarts.nl gerealiseerd.

Maandelijks worden op de website van het Kennisinstituut een aantal nieuwe Thuisartsteksten uitgelicht.