Thuisarts uitgebreid met nieuwe patiënteninformatie over radiologie

Thuisarts.nl is uitgebreid met informatie over zestien radiologische situaties. De teksten zijn gebaseerd op medisch-specialistische richtlijnen. De nieuwe teksten voorzien in de behoefte van patiënten aan meer informatie over radiologische onderzoeken. Er wordt kort, bondig en in makkelijke taal uitgelegd hoe de procedures gaan en de patiënt krijgt antwoord op vragen als: Ik krijg een MRI, wat kan ik verwachten? Hoe kan ik mij voorbereiden? Kan het kwaad?

De ontwikkeling van Thuisartsteksten komt voort uit een afspraak tussen de Federatie, NHG en Patiëntenfederatie Nederland om gezamenlijk patiënteninformatie bij medisch-specialistische richtlijnen te ontsluiten. Medisch specialisten en huisartsen kunnen daarmee steeds meer patiënten doorverwijzen naar Thuisarts.nl voor onafhankelijke en betrouwbare medische informatie in begrijpelijke taal.
 
Thuisartsinformatie bij radiologische richtlijnen:
 
De teksten over radiologie zijn ontwikkeld door het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten in samenwerking met de NVVR, de NVKF en de Thuisartsredactie van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Heeft u vragen over het ontwikkelen van Thuisartsinformatie bij medisch-specialistische richtlijnen? Neem dan contact op met projectleider Janke de Groot via thuisarts@kennisinstituut.nl.