‘Aios moeten al vroegtijdig met technologische innovaties leren omgaan’

Wanneer aios vroegtijdig om leren gaan met technologische innovaties in hun opleiding zullen ze vernieuwingen met vertrouwen tegemoet treden, daar is Julia d’Hooghe, aios longgeneeskunde in het Amsterdam UMC locatie VUmc van overtuigd. En daarom zet zij zich in voor Opleiden 2025. 

Technologische innovaties is één van de onderwerpen van het deelproject Nieuwe thema’s van project Opleiden 2025. Binnen Opleiden 2025 worden flexibele vormen ontwikkeld om nieuwe thema’s en innovaties te integreren in alle medisch-specialistische vervolgopleidingen. De ambitie is om opleidingsmateriaal te creëren dat individueel inzetbaar is, naar behoefte en passend bij elke vervolgopleiding. 

D’Hooghe meent dat het goed zou zijn om voor nieuwe thema’s zoals technologische innovatie basiskennis te creëren voor alle aios. Voor mensen met ambitie in de richting van een onderwerp zoals medische technologie zou het goed zijn een meer gespecialiseerd verdiepingstraject aan te bieden. 

Lees het hele interview met Julia d'Hooghe

De Federatie publiceert een serie aan interviews met medisch specialisten en aios die meewerken aan Opleiden 2025 het project op het gebied van de ontwikkeling van de medische vervolgopleidingen. 

Bekijk ook