Webinar Opleiden 2025 Levenslang ontwikkelen en leren: Hoe zit het met jouw groeimindset?

17:00 - 18:00

ONLINE BIJEENKOMST

De gezondheidszorg is voortdurend in verandering. Technologische mogelijkheden groeien, maatschappelijke opvattingen over de rol van zorgprofessionals en patiënt veranderen en kennis heeft een beperkte houdbaarheid. Dit doet een beroep op flexibiliteit en wendbaarheid van medisch specialisten. Het vraagt een mindset gericht op continu doorontwikkeling en groei. Behalve voor individuele zorgprofessionals, gaat dit ook op voor zorgorganisaties: optimale zorg vraagt een cultuur gericht op (samen) leren en verbeteren.

Continue ontwikkeling verhoogt de kwaliteit van werken, plezier in het werk, vitaliteit én het persoonlijk welbevinden. Tot zover: alleen maar winst! Maar hoe breng je dat dan in de (opleidings-)praktijk?  Dat verkennen we in dit webinar op dinsdag 29 juni van 17:00 uur – 18:00 uur met Fedde Scheele, gynaecoloog OLVG Amsterdam en hoogleraar innovatie van zorg en onderwijs VU Amsterdam, Goda Choi, internist-hematoloog UMCG en plaatsvervangend opleider Interne geneeskunde (regio Noord & Oost) en Hematologie (UMCG), Erik Heineman (kinder-) chirurg (n.p.) UMCG en Floor Stadhouders, 3e jaars aios kindergeneeskunde Erasmus Mc-Sophia kinderziekenhuis, bestuurslid JA-NVK.

Webinars Opleiden 2025

De Federatie Medisch Specialisten organiseert in 2021 en 2022 een webinarreeks Opleiden 2025 waarin de opbrengsten van Opleiden 2025 tot nu toe, worden gedeeld met wetenschappelijke verenigingen, opleiders, aios en geïnteresseerden.

In deze korte en interactieve webinars gaan verschillende experts uit het project in gesprek met elkaar en met het publiek, delen zij hun ervaringen en geven zij concrete handvatten om er zelf mee aan te slag te gaan in zorg en opleiding.

NVZA, NVKF en NVKC hebben de webinars in deze reeks geaccrediteerd met 1 punt per webinar.

AABAN heeft dit webinar geaccrediteerd met 1 punt.