Sprekers

Tijdens het pleinaire programma van het MMV-congres 2022 nemen verschillende sprekers je mee in de kunst van het opleiden. Lees meer over hun achtergrond.

PROGRAMMA | PRAKTISCHE INFORMATIE | INSCHRIJVEN

 

 

Banner MMV-congres 2022
Foto spreker

 

Hein Brackel is kinderarts en bestuurslid bij de Federatie Medisch Specialisten met portefeuille opleiding. Al ruim twintig jaar is Brackel vanuit diverse bestuurlijke functies verbonden met het onderwerp modernisering van de medische vervolgopleidingen. Bij de Federatie doet hij dat onder meer als voorzitter van het project Opleiden 2025. In dit project zet hij zich met vele betrokkenen in om samen met alle wetenschappelijke verenigingen en in verbinding met opleiders uit clusters 1 en 3, de medische vervolgopleidingen interprofessioneel in te steken. En om daarin actuele en noodzakelijke ontwikkelingen, nieuwe thema’s en innovaties, zoals netwerkzorg, preventie, samen beslissen en e-health structureel een plaats te geven.

Foto spreker

 

Anne Koppelaar is aios cardiologie in het Erasmus MC en voorzitter van De Jonge Specialist. Gedurende mijn studie geneeskunde en coschappen raakte ik gefascineerd door de cardiologie, nog elke dag ben ik blij dat ik in opleiding tot cardioloog ben. Ik verbaasde me soms over hoe dingen geregeld waren of waarom dingen gaan zoals ze gaan. Ergens gedurende het derde jaar van mijn medische vervolgopleiding dacht ik: dit kan beter. Veranderingen kwamen er wel maar vaak op kleine schaal. Dus tijd voor grotere projecten. Ik solliciteerde op een bestuursfunctie van De Jonge Specialist. Juni 2022 werd ik voorzitter, nadat ik 1,5 jaar in het dagelijks bestuur had gezeten. Ik zet mij samen met het bestuur in voor een inspirerende, motiverende en goede werkomgeving voor alle jonge dokters waarin individuele ontwikkeling en professionalisering prioriteit hebben. Tijdens het MMV-congres zal Anne Koppelaar samen met Hein Brackel als dagvoorzitter optreden.

 

Foto spreker


Tamara Markus is presentator, dagvoorzitter, actrice en redacteur. Als presentator verdiept ze zich graag uitgebreid in zeer uiteenlopende onderwerpen. Van scheepsvaart tot gezondheidszorg en van duurzame energie tot defensie. Zowel voor als achter de schermen werkte ze mee aan verschillende programma’s op televisie en films voor grote conferenties over o.a. de toekomst van mobiliteit, antibioticaresistentie en cybercriminialiteit. Afgelopen jaar speelde ze als actrice in de eerste grootschalige immersieve theatershow van Nederland, Hotel Wonderland en ze speelt bij Het Acteursgenootschap. Dit theatergezelschap met een focus op wetenschapstheater speelt (internationale) voorstellingen voor universiteiten en wetenschappelijke instituten, over onderwerpen als integriteit binnen het onderzoek, machtsmisbruik en sociale veiligheid.
 

Foto spreker

 

Nicolaas Duin is muzikaal spreker en geeft keynotes, energizers en workshops ondersteund door live muziek. Zo stimuleert hij de communicatie, samenwerking en verbinding in teams en organisaties. Ruim 25 jaar stond Nicolaas als freelance toetsenist op podia over de hele wereld. Van de ‘Alpha’ op Lowlands tot en met een dorpsplein in Guatemala. Niet alleen de muziek fascineerde hem, maar vooral ook de samenwerking in bands, het presteren onder druk en de wonderbaarlijke energie die vrijkomt wanneer mensen samen van muziek genieten. Eén van de grootste uitdagingen in de maatschappij is goed naar elkaar luisteren. Nieuwsgierig zijn naar elkaar. Goed luisteren valt niet mee, maar luisteren naar muziek is wel leuk en ontspannen. Hoe kan muziek je een betere luisteraar maken? In een aantal stappen gaat Nicolaas Duin dat de deelnemers van het MMV-congres uitleggen, ondersteund door 'live' muziek. 

Foto spreker

 

Roumayne Schepers begon na twaalf jaar als apotheker in de farmaceutische industrie te hebben gewerkt aan een nieuw avontuur. Schepers zegde haar baan op en startte het platform Leren Van Kunst. ‘Ik zag een mooie kans voor ondernemers en organisaties om kennis te maken met de Art Based Learning methode om op een creatieve manier aan de slag te gaan met problemen, uitdagingen en veranderingen’. Ze heeft inmiddels meer dan 500 Art Based Learning-sessies mogen begeleiden. Offline in het museum en online in het virtuele museum. Ze draagt als creatief ondernemer bij aan de verbinding tussen het museum en het bedrijfsleven. Met de Kunst verbindt sessies helpt ze teams om meer vertrouwen, verbinding en creatieve mindset te ervaren, zodat organisaties succesvol in hun markt blijven en groeien. Ook startte zij over hetzelfde onderwerp een podcast-serie. Tijdens het MMV-congres zal Schepers deelnemers kennis laten maken met wat zij kunnen leren van kunst? Hoe kunst helpt om los te komen van eigen (voor)oordelen. En hoe kunst kan bijdragen aan verbinding.

Foto spreker

 

Bas Verhoeven is chirurg en opleider heelkunde in het Radboudumc. Hij werkt als kinderchirurg in het Amalia kinderziekenhuis en is als lid van het bestuur van de Centrale Opleidingscommissie (COC) en Education Council betrokken bij de medische vervolgopleidingen van het Radboudumc. Dit jaar was hij genomineerd als opleider van het jaar door De Jonge Specialist en is hij op landelijk niveau betrokken bij de opleiding heelkunde als voorzitter van het Concilium en lid van de Raad Opleiding van de Federatie Medisch Specialisten. Recent is hij daarnaast toegetreden tot de werkgroep Veilig Opleidingsklimaat. Tijdens het MMV-congres gaan aios en opleiders onder zijn leiding in gesprek over het veilige opleidingsklimaat en wat dit voor hen betekent.

Foto sprekerRob Urgert begon zijn loopbaan als wetenschapper. Is gepromoveerd in de voedingswetenschappen in Wageningen en belandde via de Comedytrain en het theater bij de televisie als programmamaker. Voor het MMV-congres neemt hij ons mee in de Unconscious Bias. Als zorgprofessional maak je elke dag honderden kleine en grote keuzes. Urgert laat ons tijdens zijn interactieve presentatie zien dat die keuzes vaak helemaal niet zo zuiver en weloverwogen zijn als we soms denken. Urgert heeft zich in dit onderwerp vastgebeten en de wetenschap ervan onderzocht. Bereid je voor op een interactieve en vooral humorvolle sessie waarbij deelnemers volgens allerlei oefeningen en valkuilen veel te weten komen over hoe ze in het leven staan.