Training Authentiek profileren in een nieuwe werkomgeving

Doelgroep
Aios / anios
Accreditatie

Niet van toepassing

Duur

2 dagen

Locatie

Omgeving Utrecht

Prijs

€ 995

Laat de beste versie van jezelf zien vanaf de start

Het is voor aios, fellows en startende medisch specialisten vaak een zoektocht: hoe presenteer en profileer je jezelf, bijvoorbeeld in een selectietraject of in de eerste periode op een nieuwe werkplek? Hoe laat je de beste versie van jezelf zien in een nieuwe omgeving?

Vakgroepen zijn op zoek naar collega’s die niet alléén een goede dokter zijn. Hoe pas jij binnen het team? Hoe kun jij bijdragen aan niet-medisch inhoudelijke taken binnen de vakgroep? Zie je jezelf in de toekomst wellicht ook in een bijzondere rol, zoals vakgroepvoorzitter, opleider, afdelingshoofd of medisch manager?
In dat kader is het belangrijk dat je jezelf, jouw ambities en profiel goed kent. Om je vervolgens authentiek te presenteren en profileren, zowel tijdens een sollicitatie als in jouw nieuwe vakgroep. Onze tweedaagse training biedt hierin belangrijke bouwstenen.

Op de eerste trainingsdag werk je aan de bouwstenen Presenteren en Profileren. Wij leren je op een praktisch toepasbare wijze, snel, een goed verhaal in elkaar te zetten. Je ontwikkelt daarnaast een toepasbaar profiel voor jezelf: waar ben je goed in, waar wil je nog beter in worden, hoe breng je dit goed onder woorden én geef je de juiste voorbeelden om dit aan jouw omgeving duidelijk te maken. Daarnaast krijg je de uitslag van de PPA-analyse, een persoonlijkheidstest, waaruit blijkt op welke plek en in welke situatie of rol jij het best tot je recht komt.

Na drie weken vindt de tweede trainingsdag plaats. Deze staat in het teken van de bouwstenen Persoonlijk leiderschap en Solliciteren. We gaan aan de slag met wat voor jou belangrijk is: Waar wil je werken en wat vind je belangrijk daarbij? Wat zijn jouw belangrijke waarden en normen en wat betekenen die voor de keuzes die je nu (en later) gaat maken? In de middag leer je hoe je een selectiegesprek goed voorbereidt en waar een sterke brief en cv aan moeten voldoen. Als afrondende oefening ga je (fictief) ‘op gesprek’ bij de selectiecommissie van de plek waar jij het liefst zou willen werken.
 

Studiebelasting

2 dagen met drie weken ertussen

Overige bijzonderheden

Minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers

Waarom kiezen voor de training Authentiek profileren in een nieuwe werkomgeving?

  • Je leert hoe je jezelf kort en krachtig neerzet.
  • Je ontwikkelt een profiel voor/van jezelf (mede door een persoonlijke profielanalyse.
  • Je leert hoe je met goede voorbeelden duidelijk maakt waar je goed in bent.
  • Je ontdekt hoe je een selectiegesprek voorbereidt.
  • Je krijgt inzicht in de eisen aan sterke brief en een goed cv.
  • Je oefent een selectiegesprek.
  • Je leert hoe je het ijs breekt en lastige vragen beantwoordt.
  • Je krijgt praktisch toepasbare feedback.
     
Afbeelding

Inschrijven

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Als de training al is gestart of vol is, word je op de wachtlijst geplaatst. Je krijgt bericht zodra er een nieuwe groep start.

Direct inschrijven