Keuzemodule J: Krachtig leiderschap

Doelgroep
Bestuurs- of commissielid wetenschappelijke vereniging
Accreditatie

6 punten voor medisch specialisten, ziekenhuisapothekers, klinisch fysici en klinisch chemici

Duur

1 dag

Locatie

Domus Medica, Utrecht

Prijs

€ 200 als bijdrage in de kosten

Leg het fundament voor medisch leiderschap 

Als bestuurslid van een wetenschappelijke vereniging ben je een medisch leider. Je bent immers het boegbeeld en de vertegenwoordiger van jouw vakgenoten. Je staat aan de basis van het realiseren van veranderingen, je werkt samen en geeft leiding. Dit vraagt veel van je persoonlijke competenties, motivatie en vitaliteit.  

De thema’s tijdens deze training zijn onder meer zelfinzicht in eigen doelen, kwaliteiten, valkuilen en overtuigingen, het invullen van zelfzorg en het pakken van regie. Er is ruimte voor inbreng van vragen en thema’s door deelnemers. 

Deze module is onderdeel van een modulaire leergang (10 modules) voor wetenschappelijke verenigingen. De Federatie ontwikkelde de leergang in samenwerking met De Academie. Bestuursleden en/of commissieleden kunnen zich voor een of meer modules inschrijven. 

De training wordt inhoudelijk verzorgd door Ina Giesen. Ina werkt met hoogopgeleide professionals in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, de cultuur en de wetenschap. Haar stijl is gedreven, enthousiasmerend en direct. Door haar achtergrond wordt Ina vaak gevraagd voor trainingstrajecten op het gebied van change en persoonlijke effectiviteit. In haar vrije tijd werkt ze met veel passie aan theater-/filmproducties. Elementen uit deze vrije producties vinden hun weg naar trainingen. Hierdoor blijft haar aanpak onbevangen en fris. 

Programma

  • Het model van medisch leiderschap en de rol van persoonlijk leiderschap hierin. 
  • De werking van kwaliteiten, valkuilen en overtuigingen. 
  • Het eigen persoonlijk leiderschap. 
  • Het invullen van zelfzorg. 
  • Het pakken van regie. 

Studiebelasting

1 dag, van 13.30 tot 21.30 uur 

Bijzonderheden

  • Deze training is bedoeld voor bestuursleden en commissieleden van wetenschappelijke verenigingen.
  • Maximaal 12 deelnemers.

Inschrijven

We hanteren per training een maximum van drie deelnemers vanuit één wetenschappelijke vereniging. Zijn er meer geïnteresseerden? Dan vragen wij om in te schrijven op een andere datum (indien beschikbaar) of voor de wachtlijst. Ook wanneer een geplande module al vol is kun je je inschrijven voor de wachtlijst. Bij voldoende geïnteresseerden op de wachtlijst worden extra data gepland.  

Direct inschrijven