Keuzemodule I: Succesvol onderhandelen

Deze training wordt door deelnemers gemiddeld met een 8,6 beoordeeld.

Doelgroep
Bestuurs- of commissielid wetenschappelijke vereniging
Accreditatie

5 punten voor medisch specialisten, ziekenhuisapothekers, klinisch fysici en klinisch chemici

Duur

1 dag

Locatie

Domus Medica, Utrecht

Prijs

€ 150 als bijdrage in de kosten

Versta de kunst van het onderhandelen en bereik resultaat  

Als bestuurslid of commissielid bij een wetenschappelijke vereniging kun je onderhandelingsvaardigheden goed gebruiken. Bijvoorbeeld in lastige (gespreks-)situaties, wanneer onderlinge belangen niet gelijkgericht zijn en er wel een gezamenlijk resultaat moet komen. 

In deze module leer je stap voor stap de spelregels en de fasering van het onderhandelen kennen. Je ontdekt waarom sommige onderhandelingssituaties lastig voor je zijn en wat je kunt doen om effectief te sturen, zonder brutaal of al te meegaand te hoeven zijn. Trucjes komen er niet aan te pas, al leer je deze wel herkennen en pareren. 

Deze module is onderdeel van een modulaire leergang (10 modules) voor wetenschappelijke verenigingen. De Federatie ontwikkelde de leergang in samenwerking met De Academie. Bestuursleden en/of commissieleden kunnen zich voor een of meer modules inschrijven. 

Trainers

De training wordt inhoudelijk verzorgd door een professioneel trainer van De Academie. Katrien Hendriks neemt deel als programmaleider. Ook Aukje Falger van de LAD zal aansluiten bij deze module. Zij is professioneel onderhandelaar arbeidsvoorwaarden en deelt haar ervaring graag. 

Katrien Hendriks is programmaleider van de modulaire leergang voor bestuurs- en commissieleden van wetenschappelijke verenigingen. Dit betekent dat zij samen met trainers en inhoudelijke experts de leerdoelen en het programma heeft ontwikkeld.  

Katrien is een ervaren trainer en directeur van De Academie. Zij is tevens lid van het managementteam van de Federatie Medisch Specialisten. Naast deze werkzaamheden vervult Katrien enkele nevenfuncties op het gebied van onderwijs, waaronder bij Nyenrode Business Universiteit. 

Programma

  • De werking van tegengestelde en gemeenschappelijke belangen. 
  • De fasen van beïnvloeden en onderhandelen. 
  • De valkuilen met betrekking tot beïnvloeden en onderhandelen. 
  • Tools om onderhandelingen goed voor te bereiden. 
  • Tools om impasses te doorbreken. 
  • Oefenen met onderhandelingsvaardigheden. 

Studiebelasting

1 dag, van 9.00 tot 15.00 uur 

Bijzonderheden

  • Deze training is bedoeld voor bestuursleden en commissieleden van wetenschappelijke verenigingen.
  • Maximaal 12 deelnemers.

Inschrijven

We hanteren per training een maximum van drie deelnemers vanuit één wetenschappelijke vereniging. Zijn er meer geïnteresseerden? Dan vragen wij om in te schrijven op een andere datum (indien beschikbaar) of voor de wachtlijst. Ook wanneer een geplande module al vol is kun je je inschrijven voor de wachtlijst. Bij voldoende geïnteresseerden op de wachtlijst worden extra data gepland. 

Direct inschrijven