Keuzemodule C: Training omgaan met media

Deze training wordt door deelnemers gemiddeld met een 8,9 beoordeeld.

Doelgroep
Bestuurs- of commissielid wetenschappelijke vereniging
Accreditatie

6 punten voor medisch specialisten, ziekenhuisapothekers, klinisch fysici en klinisch chemici

Duur

1 dag

Locatie

Domus Medica, Utrecht

Prijs

€ 200 als bijdrage in de kosten

Maak kennis en oefen met optreden in de media 

Bestuurders van wetenschappelijke verenigingen treden regelmatig op in de media. Een spannend en belangrijk moment waarin je jouw beroepsgroep vertegenwoordigt. 

Optreden in de media kent diverse vormen die onderdeel zijn van een integrale communicatie-aanpak. Hoe werken media en communicatie? Hoe kies je de juiste inzet hiervan? Wat is belangrijk in de voorbereiding en wat zijn de valkuilen? Deze vragen komen aan bod in deze praktische media- en communicatietraining met voldoende ruimte om te kunnen oefenen. 

Deze module is onderdeel van een modulaire leergang (tien modules) voor wetenschappelijke verenigingen. Deze media- en communicatietraining is een logisch vervolg op module B waarin de beïnvloeding van publieke opinie, politiek en stakeholders aan bod komt. De Federatie ontwikkelde de leergang in samenwerking met De Academie. Bestuursleden en/of commissieleden kunnen zich voor een of meer modules inschrijven. 

Trainers

De training wordt verzorgd door Femke Theunissen, woordvoerder van de Federatie en Jurgen Latijnhouwers, journalist en mediatrainer.  

Femke Theunissen is één van de twee woordvoerders van de Federatie. De woordvoerders zijn bereikbaar voor mediavragen. Deze vragen kunnen gaan over de organisatie, over de kwaliteit van de medisch-specialistische zorg en over de belangen van de medisch-specialistische beroepsgroep. De woordvoerders zijn ook bereikbaar voor reacties op actuele kwesties die samenhangen met deze onderwerpen. Femke ondersteunt bij het voorbereiden en geven van antwoorden en reacties. Ook ondersteunt en adviseert zij bestuurders die in media optreden. Femke Theunissen verzorgt samen met Jurgen Latijnhouwers al enkele jaren (individuele) media- en communicatietrainingen voor bestuurders van de Federatie en wetenschappelijke verenigingen. 

Programma

  • De werking van media en communicatie. 
  • Diverse vormen van media en communicatie. 
  • Goed gekozen inzet van media en communicatie. 
  • Voorbereiden van media en communicatie. 
  • Do’s en dont’s in media en communicatie. 
  • Oefenen met media-optredens. 

Studiebelasting

1 dag, van 9.00 tot 17.00 uur

Bijzonderheden

  • Deze training is bedoeld voor bestuursleden en commissieleden van wetenschappelijke verenigingen.
  • Maximaal 5 deelnemers.

Inschrijven

Wij hanteren per training een maximum van drie deelnemers vanuit één wetenschappelijke vereniging. Zijn er meer geïnteresseerden? Dan vragen wij om in te schrijven op een andere datum (indien beschikbaar) of voor de wachtlijst. Ook wanneer een geplande module al vol is kun je je inschrijven voor de wachtlijst. Bij voldoende geïnteresseerden op de wachtlijst worden extra data gepland. 

Direct inschrijven