Corine Adams

Ik ben van huis uit arbeids- en organisatiepsycholoog. Na mijn opleiding heb ik acht jaar gewerkt als informatieanalist/organisatieadviseur bij twee grote organisaties. Sinds 1995 ben ik werkzaam als loopbaanpsycholoog/coach en heb ik eerst gewerkt bij twee bureaus voor loopbaanbegeleiding, training en advies. In de loop der jaren heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd, waarbij de opleidingen ‘Coachen als professie’ van RINO en ‘Oplossingsgericht coachen’ van Korzybski-Instituut er voor mij beiden uitspringen.

Afbeelding

Sinds 2003 heb ik mijn eigen bureau voor coaching en loopbaanadvies. Ik heb veel ervaring op het gebied van coachen van medisch specialisten en professionals in profit en non-profit, vooral op het gebied van (medisch) leiderschapsontwikkeling. Ook op het gebied van outplacement, loopbaanbegeleiding en duurzame inzetbaarheid heb ik de nodige ervaring. Naast mijn eigen praktijk ben ik een aantal jaren verbonden geweest aan de HBO-opleiding Psychologie en heb ik met veel plezier lesgegeven aan HBO-studenten. Momenteel ben ik als gedragswetenschappelijk docent verbonden aan de opleiding Specialist Ouderengeneeskunde van Radboudumc in Nijmegen. Deze combinatie, aan de ene kant werken met jonge specialisten aan het begin van hun loopbaan en aan de andere kant met professionals die al langer werkzaam zijn, bevalt me prima en vult elkaar mooi aan!

Visie en werkwijze

Ieder traject bij mij is maatwerk, omdat iedere persoon uniek is en iedere vraag weer anders. Ik werk resultaat-/oplossingsgericht en pragmatisch. De uitdaging voor mij is mensen net iets meer mee te geven dan wat hun vraag is. Ook werk ik graag in het hier-en-nu, waardoor trajecten soms spannend zijn, maar altijd weer uitdagend. Ik heb als psycholoog NIP een geheimhoudingsplicht, en koppel niets terug aan opdrachtgevers zonder dat jij als klant hiervoor toestemming geeft.

We starten altijd met een vrijblijvend en oriënterend kennismakingsgesprek, omdat in mijn beleving de klik tussen de klant en coach de belangrijkste voorwaarde voor succes is. Ook schat ik in of ik iets kan betekenen voor jou als klant. Vervolgens maak ik een offerte met daarin de doelen en het benodigde aantal gesprekken. Wanneer er een opdrachtgever bij betrokken is, bespreken we daarna de offerte samen, zodat doelen en het traject open en transparant zijn. Vervolgens starten we met de gesprekken en na afloop vindt een evaluatiegesprek plaats.

Contactgegevens

Corine Adams Coaching en Advies
Wilhelminasingel 4
6524 AK Nijmegen

T 024 3600655
M 06 18547554
E info@corineadams.nl
 

Achtergrondartikel: Coaching versus loopbaanbegeleiding versus therapie