Carla Schellings

Carla Schellings is zelfstandig arbeids- en organisatiepsycholoog in Breda met meer dan twintig jaar ervaring in het coachen en begeleiden van (medische) professionals bij vragen op het gebied van persoonlijk leiderschap, gezonde zelfzorg en het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen.

afbeelding

Visie en werkwijze

De laatste jaren heb ik mijn focus aangescherpt op het thema ‘professionele zelfzorg’. Goede zelfzorg is een belangrijke voorwaarde om overbelasting te voorkomen en om na herstel van een burn-out weer gezond aan het werk gaan. Waarom kiezen hulpverleners en zorgprofessionals voor hun vak? Wat doet dit soort werk met hen? Hoe zorg je goed voor jezelf wanneer jouw kerntaak ligt bij de ondersteuning van patiënten of cliënten? Vanuit deze fascinatie heb ik mijn boek Take Care! Zelfzorg voor professioneel begeleiders geschreven (Boom 2016) en werk ik onder andere als gastdocent Zelfzorg bij psychologieopleidingen van RINO Zuid en Tilburg University.

Hulpverleners, zorgprofessionals en de organisaties waarin ze werken kunnen bij mij terecht voor begeleiding en advies. Tevens coach ik zelfstandig praktijkhouders en begeleid ik (gecompliceerde) re-integratietrajecten in opdracht van werkgevers, maatschappen, arbodiensten (als HumanCapitalCare en ArboUnie) of verzekeraars (als Movir en Achmea).

Mijn zelfzorgtrajecten voor medici zijn preventief of ondersteunend bij herstel. Ook bied ik teamintervisie gericht op professionele zelfzorg en opvang na ingrijpende incidenten.

Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek vindt een uitgebreid intakegesprek plaats met een concreet voorstel voor een vervolgtraject aan de opdrachtgever. Tijdens het coachtraject werk ik met diverse rationele, emotionele en intuïtieve invalshoeken en (evidence based) methodieken, passend bij de vraag en de persoon.

Speciale affiniteit met: bedrijfsartsen en andere sociaal geneeskundigen, huisartsen, psychiaters, a(n)ios en medisch specialisten die hun zelfzorg uit het oog zijn verloren.

Contactgegevens

Voor een (vrijblijvend) intakegesprek bereik je me via:

Carla Schellings
Houten Huys
Galderseweg 3
4855 AD Galder

M: 06-28770725
E: info@carlaschellings.nl
www.carlaschellings.nl