Week van de Palliatieve Zorg

Tussen 12 en 19 oktober vindt de Week van de Palliatieve zorg plaats. Met dit initiatief van het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II willen tientallen organisaties in de zorg aandacht vragen voor palliatieve zorg. 1 op de 3 patiënten in het ziekenhuis bevindt zich in de palliatieve fase.

In ons magazine Medisch Specialisten stellen diverse artsen dat de palliatieve zorg in Nederland voor verbetering vatbaar is. Volgens hen ligt de focus nog te vaak op doorbehandelen. Ze pleiten onder andere voor meer kennis en vaardigheden binnen de beroepsgroep, goede financiering, betere samenwerking met raden van bestuur om het palliatief proces goed in te richten, en meer aandacht voor palliatieve zorg tijdens de opleiding. ‘Laten we het vooral wél over de dood hebben’.
Lees het uitgebreide artikel

De vraag of we niet meer over de dood moeten hebben, staat ook centraal de aflevering ‘Praten over de dood’ van onze podcast Stem van de dokter. 
Beluister de podcast

Op onze website over medische vervolgopleidingen vind je verschillende hulpmiddelen om je kennis en vaardigheden op het gebied van palliatieve zorg te verbeteren, waaronder een zelfscan van Palliaweb.
Ga naar de themapagina

Meer informatie over de Week van de Palliatieve zorg, de publiekscampagne ‘Leven tot het laatst’ en bijbehorende toolkit.