Update landelijke actiedag 16 maart

Op donderdag 16 maart draaien zorgmedewerkers op 64 locaties van algemene ziekenhuizen en revalidatie-instellingen een zondagsdienst. De LAD en de Federatie Medisch Specialisten vinden het belangrijk dat medisch specialisten in dienstverband ook meedoen aan deze landelijke actiedag zodat er een goede cao komt voor iedereen, zonder koopkrachtverlies en met een loonsverhoging van 10% in 2023 net zoals in de umc’s.

De zondagsdiensten starten om 08.00 uur met een gezamenlijke aftrap in het ziekenhuis. Er zijn gedurende de dag diverse activiteiten die verschillen per ziekenhuis.
 

Foto actiedag

Doet jouw ziekenhuis en afdeling mee aan de zondagsdienst? Dan werk je op 16 maart alsof het een zondag is. Je kunt niet-patiëntgebonden werkzaamheden uitvoeren, zoals deelnemen aan een vakgroepvergadering, administratieve taken uitvoeren of een e-learning volgen. Maar nog belangrijker is dat je zichtbaar bent op de actiedag. Neem dus deel aan activiteiten in je ziekenhuis. Maak foto’s van de acties en deel ze op social media met de hashtag #goedecaoisgoedezorg. Deel ook onze berichten op LinkedIn, Twitter en Instagram @LAD en @Federatie Medisch Specialisten.

Doet jouw ziekenhuis en/of afdeling niet mee? Dan kun je formeel niet actievoeren, maar natuurlijk wel je stem laten horen. Stuur bijvoorbeeld samen met collega's de raad van bestuur een mail waarin je wijst op het belang van een goede cao. 

Foto actiedag
Foto actiedag