Uitbreiding tweedelijns patiënteninformatie op Thuisarts.nl

In het vierde kwartaal van 2022 zijn op Thuisarts.nl twintig nieuwe teksten over tweedelijnszorg en een nieuwe keuzekaart over Parkinson gepubliceerd. De teksten hebben betrekking op onderwerpen vanuit de anesthesiologie, dermatologie, interne geneeskunde en heelkunde. Medisch specialisten en huisartsen kunnen patiënten naar deze informatie verwijzen, zodat ze beter voorbereid de spreekkamer in komen. Keuzekaarten zijn daarbij ter ondersteuning van het samen-beslissen-proces in de spreekkamer. 

In de tweedelijns patiënteninformatie wordt ingegaan op mogelijke situaties van de patiënt zoals ‘Ik heb uitzaaiingen van darmkanker en kan misschien genezen’ en ‘Ik krijg een operatie om darmkanker weg te halen’. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn wondzorg, sepsis en hooikoorts. Ook zijn er teksten geschreven over rosacea, jeuk en pijnstillers. De informatie is kort, bondig en in makkelijke taal geschreven. Wil je weten welke Thuisartsinformatie nog meer is ontwikkeld dit kwartaal?

Keuzekaarten geven een overzicht van de opties voor diagnostiek en behandeling bij verschillende aandoeningen en helpen bij het samen beslissen in de spreekkamer. Er zijn nu 56 keuzekaarten beschikbaar. Bekijk het overzicht van beschikbare keuzekaarten op Thuisarts.nl

Over Thuisarts.nl

Met circa 65 miljoen bezoekers per jaar is Thuisarts.nl de best bezochte website met onafhankelijke en betrouwbare gezondheidsinformatie. Van oorsprong bevatte deze website alleen eerstelijns patiënteninformatie maar sinds 2018 werken de Federatie Medisch Specialisten, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Patiëntenfederatie Nederland samen aan uitbreiding met informatie over medisch-specialistische zorg. Het Kennisinstituut van de Federatie ontwikkelt deze teksten samen met de wetenschappelijke verenigingen, met financiering vanuit Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS).