Uitbreiding tweedelijns patiënteninformatie op Thuisarts.nl

In het eerste kwartaal van 2022 zijn er 51 nieuwe teksten over tweedelijns zorg gepubliceerd op Thuisarts.nl. Deze hebben betrekking op onderwerpen vanuit de dermatologie, gynaecologie, kindergeneeskunde, klinische genetica, oogheelkunde, plastische chirurgie en revalidatiegeneeskunde. Daarnaast komt COVID-19 aan bod. Medisch specialisten en huisartsen kunnen patiënten naar deze informatie verwijzen, zodat ze beter voorbereid de spreekkamer in komen.   

Onder meer verschenen er acht teksten over langdurige klachten na COVID-19 zoals ‘Ik blijf moe na corona’ en ‘Ik blijf benauwd of moeilijk ademen na corona’. Ook is er een serie teksten ontwikkeld voor patiënten met staar die een operatie krijgen of overwegen. Andere nieuwe teksten gaan over baarmoederkanker, te dikke hartspier, hersenschade en het gebruik van antidepressiva bij zwangerschap of kinderwens. De informatie is kort, bondig en in makkelijke taal geschreven. Wil je weten welke Thuisarts informatie nog meer is ontwikkeld dit kwartaal?

Bekijk het volledige overzicht

Over Thuisarts.nl

Met circa 65 miljoen bezoekers per jaar is Thuisarts.nl de best bezochte website met onafhankelijke en betrouwbare gezondheidsinformatie. Van oorsprong bevatte deze website alleen eerstelijns patiënteninformatie maar sinds 2018 werken de Federatie Medisch Specialisten, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Patiëntenfederatie Nederland samen aan uitbreiding met informatie over medisch-specialistische zorg. Het Kennisinstituut van de Federatie ontwikkelt deze teksten samen met de wetenschappelijke verenigingen, met financiering vanuit Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS).

Lees meer over Thuisarts.nl