Thuisarts.nl populairste website van het jaar

Thuisarts.nl is ook dit jaar door het publiek verkozen tot de populairste Website van het jaar in de categorie Gezondheid. Twee jaar geleden werd Thuisarts.nl ook al beloond met deze prijs. Thuisarts.nl, dat op een maandelijks bezoekersaantal van rond 1,7 miljoen mensen mag rekenen, werd begin dit jaar uitgebreid met medisch-specialistische aandoeningen die in het ziekenhuis worden behandeld.

Thuisarts.nl is een online gezondheidsplatform waar betrouwbare en onafhankelijke informatie over klachten en ziekten voor een breed publiek beschikbaar wordt gesteld. De informatie wordt samengesteld door huisartsen en sinds begin dit jaar ook voor de medisch-specialistische aandoeningen door medisch specialisten. Het Nederlands Huisartsen Genootschap werkt hiervoor samen met het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten en Patiëntenfederatie Nederland.

Richtlijnen

De informatie op Thuiarts.nl is gebaseerd op de bestaande wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen en medisch specialisten. Patiëntenverenigingen en wetenschappelijke verenigingen maken hier samen begrijpelijke teksten van voor het brede publiek. Naast patiënten gebruiken ook bijna alle huisartsen en steeds meer medisch specialisten Thuisarts.nl.

Internationaal

De meerwaarde van Thuisarts.nl is de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven. Zowel in binnen- als buitenland heeft Thuisarts.nl al meerdere prijzen gekregen. Eerder dit jaar werd Thuisarts.nl in Berlijn door de jury van de Digital Communication Awards verkozen tot Beste Content Platform van Europa in 2018.