Terugkijken webinar COVID-19 dilemma’s

Op woensdag 22 september faciliteerde MedischeScholing.nl in samenwerking met het RIVM, GGD/GHOR, het NHG en de Federatie Medisch Specialisten het gratis geaccrediteerde webinar COVID-19 dilemma's. Centraal staat de discussie rondom een derde vaccinatie en boostervaccin tegen COVID-19. Daarnaast komen ethische dilemma´s rondom COVID-19 vaccinatie en het infectierisico van COVID-19 bij zwangeren aan bod.

Kijk het webinar terug

(Om het webinar te kunnen terugkijken heeft u een gratis account van MedischeScholing.nl nodig)

Na een introductie door presentator Patrick Bindels (hoofd afdeling Huisartsgeneeskunde, Erasmus MC) gaat Cécile van Els (hoogleraar immunologie, RIVM) in op vragen over een boostervaccin zoals: wat zijn de afwegingen en dillema’s rondom een boostervaccinatie? En wat zijn de overwegingen van de Gezondheidsraad?

In het tweede gedeelte vertelt Liesbeth van Leeuwen (gynaecoloog, Amsterdam UMC) over de risico's van een COVID-19 infectie gedurende de zwangerschap. Daarnaast wordt de veiligheid en effectiviteit van een COVID-vaccinatie bij zwangere vrouwen besproken.

Tot slot komt de medische ethiek rondom het vaccineren aan de orde. Maartje Schermer (hoogleraar medische ethiek en filosofie, Erasmus MC) licht zoveel mogelijk actuele dilemma's toe.

Accreditatie

Tot 30 september 18.00 uur is het mogelijk om het webinar geaccrediteerd terug te kijken (1 punt). Daarna is de video nog steeds te zien, maar kunt u geen accreditatiepunten meer behalen.