Terugkijken COVID-webinar 26 april

Met ruim 1.200 deelnemers vond op maandag 26 april het 18e COVID-webinar van de Federatie plaats. Naast de actuele cijfers en de frontberichten uit het Zuyderland ziekenhuis, bespreken wij samen met de voorzitter van de Gezondsheidsraad Bart-Jan Kullberg de inhoudelijke afwegingen over de vaccinaties. Tot slot behandelen we de nieuwe leidraad over trombocytopenie met of zonder trombose na COVID-19 vaccinatie.

Kijk het webinar terug

Dit 18e COVID-webinar, onder leiding van Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem, bestaat uit drie blokken met verschillende sprekers.

In het eerste blok gaat Ernst Kuipers, voorzitter LNAZ en voorzitter Raad van Bestuur van het Erasmus MC, in op de druk op de zorg en de verwachtingen de komende weken. Daarnaast komen David Jongen, voorzitter Raad van Bestuur en Guy Mostard, internist met een frontbericht uit het Zuyderland ziekenhuis.

In het tweede blok bespreken we samen met internist-infectioloog en voorzitter van de Gezondheidsraad Bart-Jan Kullberg, de inhoudelijke afwegingen die de Raad gemaakt heeft over de vaccinaties.

Tot slot behandelen we onder leiding van Menno Huisman, hoogleraar Interne Geneeskunde LUMC, in het derde blok de nieuwe leidraad Diagnostiek en behandeling van patiƫnten met trombocytopenie met of zonder trombose na COVID-19 vaccinatie.

Kijk het webinar terug