Succesvolle actiedag voor goede Cao Ziekenhuizen

Duizenden ziekenhuismedewerkers hebben zich op donderdag 16 maart massaal uitgesproken voor een betere Cao Ziekenhuizen. Medisch specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden en alle andere medewerkers stonden zij aan zij om duidelijk te maken dat er een bod moet komen zónder koopkrachtverlies en mét concrete maatregelen om de werkdruk te verlagen. De LAD en de Federatie Medisch Specialisten willen iedereen bedanken die heeft meegedaan, want hierdoor is de actie niet onopgemerkt gebleven en hebben we goed over de bühne kunnen brengen dat er een goede cao moet komen voor iedereen. 

Landelijke actiedag cao
Landelijke actiedag cao

Aanmelden volgende actiedag

De LAD en de Federatie hopen dat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een beter bod doet. In de tussentijd worden de voorbereidingen voor een tweede actiedag medio april al gestart. De LAD en de Federatie vinden het belangrijk dat nog meer medisch specialisten daaraan meedoen. 

Alle medisch specialisten in dienstverband van algemene ziekenhuizen en revalidatie-instellingen zijn op vrijdag 17 maart per mail geïnformeerd over de aanmeldprocedure. Zij moeten voor donderdagochtend 23 maart het lokale actiecomité in hun ziekenhuis laten weten dat ze met hun vakgroep mee willen doen.