Schrijf je in voor het MMV-congres 2024

Op woensdag 4 december 2024 organiseert de Federatie Medisch Specialisten de zestiende editie van het MMV-congres. Deze keer vindt het plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Dit jaarlijkse congres over de medische vervolgopleidingen is voor alle opleiders, aios, onderwijskundigen, leerhuismanagers, OOR-coördinatoren, bestuurders en andere geïnteresseerden. 

Schrijf je nu in

MMV-congres 2024

Het thema is dit jaar ’Opleiding; de grote verbinder’, waarbij het gaat over het zoeken naar de verbinding en het focussen op de gedeelde drijfveren in de opleiding. Veranderingen volgen elkaar razendsnel op en technologische ontwikkelingen, klimaatverandering en een veranderende bevolkingssamenstelling kunnen soms tot polarisatie leiden. Juist daarom is het nu belangrijk om op zoek te gaan naar verbinding.

Dagvoorzitters en sprekers plenair programma

Dit jaar zitten Winnifred van Lankeren (radioloog en bestuurslid Federatie portfeuille Opleiding) en Kirsten Dabekaussen (aios chirurgie en voorzitter van De Jonge Specialist) het MMV-congres voor. Daarnaast is er weer een goed gevuld plenair programma:

  • Wouter Hart spreekt over hoe organisaties door een lawine van onnatuurlijke managementlogica de bedoeling zijn verloren. De auteur van de boeken 'Verdraaide organisaties' en 'De oplossingenmachine' gaat dieper in op hoe je de zorg terug kunt brengen naar de bedoeling van de zorg, namelijk de beste zorg leveren voor iedere patiënt. 
  • Veerle Smit is jong, ondernemend en bovendien ook arts. Als CEO van Compendium Geneeskunde en oprichter van stichting Zorgmakers is haar missie om mensen bij elkaar te brengen om zo de zorg beter te maken. Onder het motto ‘beter goed bedacht dan slecht gejat’ zoekt Smit de verbinding door na-apers te belonen en goede ideeën te verspreiden.
  • Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, biedt unieke inzichten die diepgaande impact hebben. Als woordkunstenaar met een bijzondere reis van stotteren naar podia veroveren, neemt hij zijn publiek mee op een reis door persoonlijk leiderschap, inclusie en de kracht van verhalen. In de afsluitende sessie onderzoek hij hoe je als organisatie écht verbinding kunt maken in een wereld die steeds verder lijkt te polariseren.

Lees meer over de sprekers

Stel je eigen programma samen

Zoals altijd is er de mogelijkheid om zelf je programma samen te stellen uit een breed aanbod van meer dan 50 workshops en symposia. Brainstorm bijvoorbeeld over hoe de toekomst van het vak eruitziet. Of leer aan welke knoppen je moet draaien om een veilig opleidingsklimaat te creëren.

Bekijk het programma voor het totale overzicht aan workshops en symposia.
 

Direct inschrijven