Nieuwsbrief juiste zorg op de juiste plek

De Federatie Medisch Specialisten zet met een speciale nieuwsbrief '101 voorbeelden' van juiste zorg op de juiste plek, video’s, nieuws en praktische hulpmiddelen in de etalage. In de eerste editie van deze nieuwsbrief is er aandacht voor een video van MDL-artsen in het Zuyderland Ziekenhuis. Doordat zij voorafgaand aan een darmonderzoek tegenwoordig de intake digitaal doen, hoeft nog maar 10% van hun patiënten hiervoor naar het ziekenhuis te komen.

Meld u aan voor deze nieuwsbrief

Ook wordt er vanuit de nieuwsbrief verwezen naar een voorbeeld van cardiologen die buiten het ziekenhuis samenwerken met huisartsen op een Regiopoli. Maar de nieuwsbrief verwijst ook naar diverse handige hulpmiddelen, zoals werkformulieren waarmee medisch specialisten samen met andere zorgprofessionals afspraken kunnen maken over taakverdeling.

Beweging

Juiste zorg op de juiste plek is een beweging met als doel de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedere patiënt: dichtbij waar dat kan en verder weg als dat nodig is. Met de campagne ‘101 voorbeelden van de juiste zorg op de juiste plek’ laat de Federatie zien hoe medisch specialisten overal in het land in ziekenhuizen en (ggz-)instellingen aan deze beweging invulling geven. Lees meer op onze campagnepagina.