Nieuwe medisch-specialistische informatie op Thuisarts.nl

In het afgelopen kwartaal zijn op Thuisarts.nl 25 nieuwe medisch-specialistische teksten gepubliceerd. Deze hebben betrekking op onderwerpen vanuit de dermatologie, gynaecologie, heelkunde, interne geneeskunde, kindergeneeskunde, longgeneeskunde, maag-darm-levergeneeskunde, oogheelkunde en urologie. Dokter en patiënt kunnen deze teksten gebruiken ter ondersteuning van het samen beslissen in de spreekkamer. 

Onder meer verschenen er vier teksten over situaties rondom de opties bij een zwangerschap van 41 weken. Ook de onderwerpen sinus pilonidalis, acne, osteoporose, langdurige buikpijn en obstructieve azoöspermie komen aan bod. Verder zijn er teksten gepubliceerd over de oogaandoening uveïtis en over de darmaandoeningen ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.  

Over Thuisarts.nl

Met circa 80 miljoen bezoekers per jaar is Thuisarts.nl de best bezochte website met onafhankelijke en betrouwbare gezondheidsinformatie. Van oorsprong bevatte deze website alleen eerstelijns patiënteninformatie maar sinds 2018 werken de Federatie Medisch Specialisten, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Patiëntenfederatie Nederland samen aan uitbreiding met informatie over medisch-specialistische zorg. Het Kennisinstituut van de Federatie ontwikkelt deze teksten samen met de wetenschappelijke verenigingen, met financiering vanuit Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS).