Meer acties in umc’s

Werknemers in umc’s laten er deze zomer geen twijfel over bestaan dat ze een goede cao willen met een reële loonsverhoging en duidelijke afspraken over het verminderen van werkdruk. Op 5 en 13 juli trokken werknemers van respectievelijk het UMCG en Radboudumc met honderden tegelijk met spandoeken naar buiten. Op 17 juli doen werknemers in het AMC hetzelfde.

Nadat de onderhandelingen voor een nieuwe Cao UMC eind mei vastliepen, bleek een actietraject in de umc’s noodzakelijk om de NFU duidelijk te maken dat haar laatste bod onvoldoende is. De acties zijn een gezamenlijk initiatief van de vier werknemersorganisaties, waar ook CMHF (die medisch specialisten vertegenwoordigt via de LAD) deel van uitmaakt.

De acties worden gecoördineerd door actiecomités in de umcs zelf en verschillen per umc. Zo startten het UMCU en het LUMC vorige week met stiptheidsacties, terwijl het Erasmus MC, AMC, UMCG en Radboudumc op andere manieren duidelijk maken dat ze boos zijn over de stukgelopen onderhandelingen. In het Erasmus MC konden werknemers met hun handtekening op een ‘vakantiekaart’ duidelijk maken dat ze een goede cao willen.

Meer weten over de acties en onze rol? Lees dan het nieuwsbericht op de LAD-site van 6 juli.