LCPS: situatie beheersbaar maar zorgelijk

De daling van het aantal opnames van COVID-19 patiënten in het ziekenhuis gaat trager dan verwacht en stabiliseert. Bovendien is nog steeds gemiddeld 20-25% van de reguliere zorg afgeschaald. Dat meldt het LCPS vandaag. ‘Deze zorgelijke situatie kan deze alleen beheersbaar blijven als effectief de COVID-druk gespreid wordt over de ziekenhuizen. Het bovenregionaal verplaatsen van patiënten blijft dus noodzakelijk.’

Op vrijdag 27 november meldt het LCPS dat er de afgelopen dag 15 patiënten verplaatst zijn tussen de regio’s, waarvan 4 ic-patiënten. In totaal zijn er sinds eind september meer dan 1300 patiënten ondergebracht in een ziekenhuis in een andere regio.1769 COVID-patiënten zijn de afgelopen 24 uur opgenomen in het ziekenhuis, 12 minder dan gisteren. Op de ic liggen 518 COVID-patiënten, 6 minder dan de dag ervoor.

Bekijk de actuele cijfers van het LCPS

Kennisbank

Sinds vorige week kunnen medisch specialisten zich aanmelden voor de speciale Kennisbank van het LCPS. Via de Kennisbank kunnen zij de processen, communiqués, dagrapportages en veelgestelde vragen inzien. Het doel van de Kennisbank is het zo goed mogelijk informeren van iedereen die betrokken is bij het proces van patiëntverplaatsing. Registreren kan met werk-emailadres via https://lcps.nu/kennisbank.