Koning bezoekt Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding

Koning Willem Alexander heeft vrijdagmiddag een werkbezoek gebracht aan het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) in het Erasmus MC in Rotterdam. De koning sprak tijdens zijn bezoek over de COVID en de non-COVID-problematiek met onder andere Peter Paul van Benthem, voorzitter Federatie Medisch Specialisten, en Diederik Gommers, voorzitter van de NVIC.

Peter Paul van Benthem: ‘Tijdens het gesprek heb ik benoemd dat het voor de Federatie Medisch Specialisten van belang is dat we er door een goede patiëntenspreiding voor zorgen dat iedereen overal in het land gelijke toegang tot non-COVID-zorg heeft.’ Bij het gesprek waren verder aanwezig: Ernst Kuipers, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), Bas Leerink, die de dagelijkse leiding heeft over het LCPS, en Marjan Kaljouw, voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Van Benthem: ‘Ik heb het ongelooflijk gewaardeerd dat de koning met zijn bezoek de steun betuigt aan de enorme klus waarmee we met ons allen in dit land bezig zijn.’ Ook bezocht de koning de control room van het LCPS. Hier wordt op basis van actuele capaciteitsinformatie 24 uur per dag gewerkt aan de coördinatie van bovenregionale patiëntenspreiding.

Lees het nieuwsbericht op de website van het Koninklijk Huis

Bron foto: Koninklijk Huis - LCPS