Instructiefilmpjes, e-learnings en checklists omscholing

Diverse ziekenhuizen en wetenschappelijke verenigingen hebben omscholingsmaterialen ontwikkeld om zo snel mogelijk zorgprofessionals in te kunnen zetten bij de bestrijding van COVID-19. Op de website van de Federatie staat een overzicht van onder andere instructiefilmpjes, e-learnings, diverse checklists en capaciteitsmodellen.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis deelt onder andere hun plan van aanpak bij de behandeling van coronapatiënten, bij het voorzetten van de opleiding van medisch specialisten en bij de werving van extra personeel. Daarnaast is op de website het Capaciteitsmodel te downloaden dat berekent hoeveel artsen nodig zijn op de COVID-19 afdelingen. Ziekenhuizen kunnen dit model gebruiken voor de personeelsplanning en de scholing van artsen.

Daarnaast staan er op de website diverse instructievideo’s, bijvoorbeeld met uitleg over strikte isolatie en het gebruik van mondmaskers. De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care stelt via de website diverse e-learnings voor arts-assistenten beschikbaar. Ook de e-learning van de Nederlandse Internisten Vereniging voor het omscholen van niet-internisten is te downloaden op de website.

Ga naar alle omscholingsmaterialen.